Будівництво спортивних майданчиків для міні-футболу в Олешківській райраді вважають незавершеним

Питання ефективного та раціонального використання коштів районного бюджету постійно стоїть на порядку денному діяльності Олешківської районної ради.

Тому сьогодні, 19 липня голова райради Павло Потоцький знову провів виробничу нараду за участю заступників, начальників профільних управлінь районної державної адміністрації, директорів шкіл, депутатів, де обговорювали освоєння видатків, виділених депутатським корпусом представницького органу влади в сумі 1 млн. 600 тис. грн, на будівництво спортивних майданчиків для міні футболу в Олешківській гімназії та Спеціалізованій школі №4.

Змістовно і емоційно виступив з даного питання заступник голови районної ради Костянтин Буганов, заявивши про те, що із-за відсутності проектно-кошторисної документації новозбудованих міні-стадіонів, документів про здачу їх в експлуатацію, взяття на баланс тощо, дані спортивні об'єкти функціонувати не можуть, і хто буде нести відповідальність за життя і здоров'я учнів, які на них перебувають.

Представники районної державної адміністрації не вважають ситуацію, що склалася, критичною, мотивуючи тим, що раніше у школах спортивні споруди теж не стояли на балансі, але постійно використовувалися.

"Ми, як органи влади, несемо відповідальність за витрачені кошти на те чи інше будівництво, – наголосив очільник депутатського корпусу Павло Потоцький, – відсутність документів на спортивні майданчики говорить про те, що будівництво цих об'єктів не завершене, а, значить, з 1 вересня учні вищеназваних шкіл не мають юридичного права перебувати на них. Вважаю, що цю інформацію ми повинні донести до батьків, пояснити, що відбувається".


Зрозуміло, районна рада контролює не тільки використання коштів з районного бюджету, а й турбується про життя і здоров'я учнів. Тому, підсумувавши засідання, вирішили звернутися до законодавчої та виконавчої обласних органів влади, яким передавали субвенцію на будівництво футбольних міні майданчиків, із клопотанням про надання необхідних документів про введення спортивних об'єктів в експлуатацію з метою забезпечення якісного навчально-виховного процесу на наступний навчальний рік.

За матеріалами Олешківської районної ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон