На Херсонщині децентралізували... краєзнавчий музей

У Херсонській області процес децентралізації дістався навіть музеїв. У Каховському районі райрада вирішила ліквідувати краєзнавчий музей,що існував у статусі комунальної установи. Експонати передадуть сільським громадам.

Утім, для них особливо нічого не зміниться, запевняють у Каховці.

«Після створення комунальної установи у 2012 році колекції музейних експонатів не стали стягувати до райцентру — вони залишилися у шкільних експозиціях сіл Чорнянка, Семенівка та Малокаховка. Але тепер Семенівка вже ввійшла до складу ОТГ, об'єднавшись із селом Костогризовим. Тому частину артефактів, які там зберігалися, за документами передаємо цій громаді, а решту — сільрадам Чорнянки та Малокаховки. Власне, це лише черговий етап передачі громадам на місцях того майна, яким вони фактично користувалися, але яке перебувало у районній комунальній власності. Це і шкільні бібліотеки, і обладнання сільських гінекологічних та стоматологічних кабінетів», — пояснила голова Каховської райради Тетяна Тертична.

Втім, децентралізувати краєзнавчий музей виявилося значно складніше, ніж стоматологію чи бібліотеки, зізнається вона. Узгоджувати передачу його фондів у села довелося аж на рівні Міністерства культури. Директору запропонували профільну посаду спеціаліста у районному відділі культури.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон