Вигадливі грабіжники полюють на людей у Херсоні

«Моторизований» грабіжник попався у Херсоні. Злочинець обрав оригінальну тактику нападів: тихенько їхав вулицями на своєму старенькому ВАЗ-2110, видивляючись одиноких жінок із золотими ланцюжками на шиї.

Потім зупиняв свою таратайку, ззаду кидався на своїх жертв, і здирав ланцюжки, тікаючи після цього на машині.

Таким чином городянин скоїв чотири грабежі, і щоразу для розшуковців виникала проблема: жіночки з переляку не могли точно запам'ятати ні номер легківки, ні навіть її марку – хто називав «Жигулі», хто «Деу».

Тоді оперативники з Херсонського відділу Національної поліції вилучили та уважно переглянули записи з вуличних камер відеоспостереження. І вже на них відстежили потрібну машину. Яка, до того ж, мала кілька виразних особливостей: сильно пошкрябаний бампер та різні диски на передніх і задніх колесах.

Далі перевірили раніше судимих чоловіків, котрі мають свої автомобілі. І так вийшли на фігуранта справи, котрий нещодавно звільнився після відбуття покарання саме за грабежі. Його затримали на вулиці якраз поруч із прикметним «залізним конем». Незабаром херсонець знову повернеться до виправної колонії.

Але хвиля вуличних грабежів у Херсоні не стихає, причому «під роздачу» тут можуть потрапити не тільки пішоходи. Так, вранці продавець кіоску із цигарками на проспекті Ушакова, що біля діагностичного центру, вийшла з торгової точки викинути сміття. Щойно повернулася, а в ній уже нишпорить якийсь незнайомець у чорному балахоні.

Побачивши небажаного свідка, той схопив з прилавку ножиці,таі став ними розмахувати перед обличчям жінки. Продавчиня відійшла, і «чорний плащ» утік, прихопивши п'ять тисяч гривень виручки з каси. Його також розшукує поліція.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
"Новий день"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон