Херсонські водії «наговорили» на 50 тисяч

За даними соціологічного дослідження кампанії "За безпечні дороги" в нашій країні гаджетом під час руху користується кожен п'ятий водій, незважаючи на наявність штрафів.

Дехто навіть примудряється вести прямі трансляції у соціальних мережах.

За даними тієї ж кампанії, при розмові телефоном у 4рази збільшуються шанси потрапити в аварію, а коли друкують повідомлення чи читають СМС в 23 рази збільшують шанси потрапити в ДТП.

- Жодна справа не є важливішою, ніж життя! Якщо транспортний засіб рухається 50 кілометрів на годину і водій відволікається на дві секунди на гаджет, то 28 метрів він проїжджає всліпу, – пояснював пресі перший заступник начальника департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький.

А як щодо херсонських водіїв? Чи полюбляють вони вирішувати якісь питання по телефону за кермом?

- Від початку року станом на 16-е липня херсонські патрульні винесли 119 постанов за ч. 2 ст. 122 (Користування під час руху транспортного засобу засобами зв'язку, не обладнаними технічними пристроями, що дозволяють вести перемови без допомоги рук (за винятком водіїв оперативних транспортних засобів під час виконання ними невідкладного службового завдання)), яка передбачає санкцію у вигляді накладення штрафу в розмірі 25 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Тобто (425 гривень. – поділився статистикою прес-офіцер управління патрульної поліції в Херсонський області Андрій Кований.

Тобто якщо разом скласти усі штрафи, то вийде більше 50,5 тисяч гривень.

Якщо ж дії водія при цьому призвели до створення аварійної ситуації, то штраф збільшиться до 680 гривень.

А як з подібним явищем борються у світі? Наприклад, у Великобританії за розмову по телефону водію доведеться заплатити 750 фунтів стерлінгів, а це близько 24 тисяч гривень.

У Голландії штраф за телефонні розмови під час керування транспортним засобом - 230 євро. Представникам поліції неважливо, пише водій повідомлення або розмовляє, або телефон просто був в руках - штрафу не уникнути.

В Іспанії водію за смартфон в руках доведеться заплатити 200 євро. Також поліція Іспанії отримала право перевіряти телефони водіїв, які причетні до дорожньо-транспортної пригоди. Якщо поліція побачить, що водій користувався смартфоном, його вина значно зросте.
В Італії штраф за правопорушення - 160 євро, а у Франції - 135 євро.

Олена ПІМЕНОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон