Які питання розглянули на сесії Херсонської обласної ради

Сьогодні, 12 липня, відбулась ХХVІ сесія Херсонської обласної ради VІІ скликання, у якій взяли участь 49 депутатів обласної ради. У ході роботи народні обранці підтримали 62 питання порядку денного, з яких більше десяти звернень до органів державної влади.

Під час сесії Херсонської обласної ради депутати прийняли рішення «Про оголошення конкурсу на право оренди комунального майна, що належить до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Херсонської області».

Враховуючи висновки та рекомендації постійної комісії обласної ради з питань управління об'єктами комунальної власності, більшістю голосів депутатів обласної ради було вирішено оголосити конкурс на право оренди нерухомого майна. Крім того депутати проголосували за питання, що стосуються передачі майна, що належить громаді області.

Херсонська обласна рада призначила на посаду генерального директора комунального підприємства «Обласний центр хокею» Херсонської обласної ради Терьоменка Ігоря Вікторовича.

За відповідне рішення проголосували 39 депутатів під час пленарного засідання ХХVІ сесії Херсонської обласної ради VІІ скликання. Голову Херсонської обласної ради Владислава Мангера депутати уповноважили укласти з Терьоменком Ігорем Вікторовичем контракт строком на 3 роки.

Головного лікаря комунального закладу Херсонської обласної ради «Обласний кардіологічний диспансер» Мазуряка Олега Петровича нагороджено відзнакою «За заслуги перед Херсонщиною».

Почесною відзнакою Херсонської обласної ради та обласної державної адміністрації головлікар удостоєний за багаторічну сумлінну працю, значний особистий внесок у справу охорони здоров'я населення області, високий професіоналізм, відданість справі.

Херсонська обласна рада прийняла ряд рішень стосовно направлення звернень до органів державної влади стосовно актуальних питань.

Депутати практично одноголосно (40 депутатів із 49 присутніх) підтримали звернення до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо продовження у 2020 році фінансування закладів охорони здоров'я області за рахунок медичної субвенції.

Крім того, Херсонська обласна рада направить звернення до Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров'я та Міністерства фінансів щодо виділення з державного бюджету місцевим бюджетам цільових коштів для відшкодування вартості препаратів інсуліну.

Депутати просять органи виконавчої влади розглянути можливість виділення 15,62 млн. грн додаткової субвенції на відшкодування вартості таких препаратів. Такі заходи пов'язані зі значним зростання цін на препарати інсуліну.

До того ж, депутати прийняли рішення про направлення звернення до Верховної Ради України щодо прискорення прийняття Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту бджільництва».

Також Херсонська обласна рада підтримала три звернення, які стосуються паливно-енергетичної сфери. Так, до Кабінету Міністрів буде направлено звернення щодо прискорення затвердження порядку коригування використаних побутовими споживачами обсягів природного газу з урахуванням участі всіх суб'єктів ринку природного газу.

До Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України буде направлено звернення щодо визначення обґрунтованості нарахованої заборгованості населення за спожитий природний газ та вжиття необхідних заходів для уникнення негативних економічних наслідків для побутових споживачів.

Крім того, до зазначених вище органів влади, а також до Ради національної безпеки та оборони України буде направлено звернення щодо недопущення виникнення кризової ситуації в газорозподільній галузі.

Користуючись нагодою, депутат Олександр Книга запросив всіх депутатів на XVII Всеукраїнський благодійний дитячий фестиваль «Чорноморські Ігри», який відбудеться з 26 до 28 липня 2019 року в місті Скадовськ.

«Ми вже третій рік поспіль підтримуємо «Чорноморські Ігри» не словом, а ділом, виділяючи з обласного бюджету кошти на проведення дитячого фестивалю», – відзначив голова обласної ради Владислав Мангер та попросив Олександра Книгу підготувати персональне запрошення кожному депутату.

За матеріалами Херсонської обласної ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон