У Херсоні говорили про реформи та нововведення від Міністерства юстиції

Проекти та реформи Мін'юсту, нововведення в роботі виконавчої служби, стягнення боргів по аліментам, по заробітній платі – усі ці, а також інші актуальні теми Міністерства юстиції України обговорювали сьогодні у Херсоні.

До обласного центру сьогодні, 10 липня, з робочим візитом приїхала заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби Світлана Глущенко, яка зустрілася з представниками ЗМІ та відповіла на їхні запитання.

«Мета моєї поїздки до херсонського регіону направлена в першу чергу на спілкування з державними виконавцями, з керівниками державної виконавчої служби на засіданні регіонального штабу, який координує роботу у сфері ліквідації боргів по аліментам та заробітній платі.

Крім цього дуже важливе питання, яке наразі стоїть – це запровадження в нашій державі інституту приватного виконання. Тому, ми розкажемо, хто такий приватний виконавець, як стати приватним виконавцем, про переваги цієї професії, яка є дуже важливою», - зазначила заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби Світлана Глущенко.

Також вона розповіла про ситуацію зі стягнення боргів по аліментах та заробітній платі.

«Протягом півтора року, з того моменту, як почав діяти перший пакет законів «Чужих дітей не буває», силами Державної виконавчої служби було стягнуто 7,6 мільярдів гривень боргів по аліментах.

В 2017 році було стягнуто 2, 4 мільярди, фактично з 2018 року ми почали подвоювати ту суму, яку стягнули.

Крім цього, щодо 170 тисяч боржників, у нас сьогодні фактично застосовані заходи тимчасового обмеження: заборона виїзду за кордон, заборона полювати, користуватися транспортним засобом та зброєю.

Щодо кожного боржника, який має борг більше ніж 1-3 роки застосовуються автоматичні штрафи. Крім цього, на сьогодні державними виконавцями складено більше 40 тисяч протоколів про вчинення адмінправопорушень. Вже в цьому році на суспільно-корисних роботах відпрацювала і працює вдвічі більша кількість боржників, яка була відпрацьована в 2018 році.

Тому, результати наші є колосальними, важливими і наша мета – в подальшому активно діяти та знайти спосіб впливу на кожного батька чи матір, які з тих або інших причин забули про власну дитину та перестали про неї піклуватися», - підкреслила Світлана Глущенко.

Тетяна ГОЛУНОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон