Світлана Микитюк: У Олександра Співаковського слова не розходяться зі справами

У директора найбільшого навчального закладу Таврійського мікрорайону Херсона Світлани Микитюк і народного депутата, обраного ректора ХДУ Олександра Співаковського, як мовиться, давня «історія».

Олександр Володимирович викладав математику і був куратором групи, де навчалась Світлана Василівна. Отримання диплому про вищу освіту не перервало дружніх стосунків, як це буває зазвичай. Вчитель, а потім – керівник навчально-виховного комплексу №56 завжди зверталась за порадою до свого Вчителя, як краще подати ту чи іншу тему, аби зацікавити дітей до занять точними науками.

Світлана Микитюк зізналась: «Олександр Володимирович завжди надихає мене на особисті відкриття».

Кар'єрне зростання не робило його менш доступним. І з обранням до Верховної Ради теж. Навпаки – співпраця посилилась, бо однодумцям потрібно було створити такий базовий закон про освіту, який би забезпечував розвиток системи освіти і рухав країну вперед.

Закон йшов від практики – на засіданнях педагогічного колективу 56-го навчально-виховного комплексу (як і в багатьох школах області) формувались поправки, які потім впродовж п'яти годин на трибуні Верховної Ради відстоював очільник комітету з питань науки й освіти Олександр Співаковський. «Закон про освіту» був проголосований більшістю парламенту і в останній редакції були враховані поправки, які представили освітяни області.

Безперервний зв'язок з рідною вищою школою і педколективами дали розуміння кількох проблемних напрямків в освіті: зокрема, неукомплектованість шкіл вчителями. Така ж проблема існує і в інших галузях (медицина, культура, ін.). Потрібно було вживати заходів. Так народилась єдина в Україні обласна програма «Розвитку людського капіталу».

«Для мене як для керівника дуже важливо, щоб молодь прийшла до нас працювати і в дитячий садок, і в шкільний підрозділ. Програма «Розвитку людського капіталу» торік дала можливість моїм 12 випускникам вступити до Херсонського державного університету. І студенти через кілька років повернуться і стануть моїми колегами», – розповіла Світлана Микитюк.

Народний депутат – частий гість колективу і не лише вчительського й дитячого. На прямі діалоги з депутатом-мажоритарником приходять батьки. Під час одного з таких спілкуваннь наживо представники батьківського комітету «закинули» про переобладнання спортивного майданчика. І вже у квітні цього року було відкрите нове футбольне поле. Гамір і рух на ньому не вщухає. НВК №56 розташований у «серці» Таврійського мікрорайону, який є найбільш густонаселеним у місті. Лобіювання інтересів містян «рідного» округу – невід'ємна частина роботи. У дитячому садку, який входить до складу НВК, існувала проблема з опаленням.

«Коли я звернулась до Олександра Володимировича з проханням допомогти, він відразу ж зреагував. Йому вдалось залучити державну субвенцію у розмірі 3 млн. грн. на будівництво автономної котельної. Зараз роботи йдуть повним ходом, і вже в цьому опалювальному сезоні приміщення дитсадка будуть теплими і затишними. У Олександра Співаковського слова ніколи не розходяться зі справами», – сказала директор Херсонського НВК №56 Світлана Микитюк.

Для керівника і перспективного політика репутація тотожна поняттю «етики». Репутаційна «вага» напрацьовується впродовж всього життя і гарантує головне – довіру: колег-освітян, представників влади, виборців. Протягом каденції Олександр Співаковський підтвердив репутацію відповідального законотворця і чесного лобіста тих, хто повірив в нього, хто довірив право представляти Херсон у парламенті.

Олександр Співаковський кандидат в народні депутати України по 182 виборчому округу.

Прес-служба народного депутата Олександра Співаковського

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон