Зоя Бережна - херсонцям: Ви отримаєте справжню підтримку народного депутата

Учитель за фахом, депутат з великим стажем, мудра мати і бабуся, керівник Херсонської міської громадської організації Жіночий клуб «Ініціатива»Зоя Бережна іде на вибори до Верховної Ради України у 183 виборчому окрузі.

– Відстоювати інтереси людей у Верховній Раді України Вам довірив Жіночий клуб "Ініціатива". Йому вже понад 15 років?

Так, це вперше в Україні був створений такий Жіночий клуб!

Плани намітили материнські, найгуманніші: зібрати небайдужих жінок різних за фахом, віком, посадами, матерів, які можуть на своєму місці віддати частинку сердечного тепла не лише власним дітям, а й сиротам, хворим та обездоленим. Протягом багатьох років ми даруємо радість і віру у краще життя майбутнім господарям нашої країни, сіємо зерна добра і сподіваємося на добрі сходи.

– Яка місія цієї громадської організації?

Це місія, відведена нам Богом. Жінки у клубі різні, як і різні їхні жіночі долі. Є серед нас успішні бізнес-леді, керівники організацій, лікарі, артисти і просто ті, хто не байдужий до чужого горя. Усі мають чуйне материнське серце.

Підтримують дітей-сиріт, самотніх жінок похилого віку, інвалідів, опікуються вихованцями дитячих будинків, заснували Клуб трійнят, розшукують колись загублені родини... Приємно, що своїх однодум¬ців знаходять наші землячки у діаспорах Сполучених Штатів Америки, Німеччини, інших країн далекого зарубіжжя. Сьогодні у клубі понад 300 жінок.

– Як керівнику громадської організації та майбутньому депутату Вам не соромно дивитися в очі херсонцям щодо здійснених добрих справ. Зрозуміло, їх багато - але які вважаєте найголовнішими?

У 2009 році в Херсоні була установлена скульптура Покрови Пресвятої Богородиці в центрі міста, архітектор Віктор Миколайович Тишкевич. Щорічно, 14 жовтня на День Покрова Пресвятої Богородиці, відбувається хресний хід до образу Покрови Пресвятої Богородиці.

Постійна опіка родинами, у яких народжуються діти – трійнята. Організація свят до Дня захисту дітей та на День Святого Миколая. Клуб дарує діткам не лише солодощі, а й цінні подарунки.

Багаторічний проект "Підготуй випускника-сироту до ви¬пускного балу" - допомога дітям-сиротам, які виходять із стін шкіл-інтернатів, досягши повноліття. Забезпечення їх житлом, нав¬чанням, роботою.

Ми опікуємося матерями та батьками тих, чиї діти загинули на Майдані 2013 - 2014 років і у зоні АТО.

Найпопулярнішим заходом у нашій організації є святкування Дня Матері другої неділі травня. Відзначення Дня Матері в Херсоні триває вже 15 років. Ушановано понад 300 матерів-героїнь, багатодітних мам, жінок-спортсменів, учителів, лікарів, капітанів – усіх тих, кого об'єднало всеохопливе слово "Материнство".

– На кожен такий масштабний захід потрібні чималі кошти. Президент клубу нагороджує дипломами, подарунками жінок-матерів у різних номінаціях, які за рік досягли визначних успіхів у своїй роботі, житті. Хтось надає вам підтримку на благодійність?

Жіночий клуб «Ініціатива» підтримують підприємці міста, небайдужі люди, до яких ми звертаємося з ідеєю та проханням долучитися до важливих справ в ім'я наших матерів і дітей, в ім'я нашого майбутнього. При цьому дуже важлива підтримка громадськості.

У 2017 році проведено надзвичайно важливу громадську акцію «Збережемо здоров'я жінки» з профілактики та боротьби з раком молочної залози на Херсонщині. Усією громадою збирали кошти для придбання мамографа вартістю 750 тисяч гривень. Тепер кожна жінка може скористатися цією послугою.

– З якими думками Ви йдете на вибори до Верховної Ради України? Чому Ви прийняли таке рішення?

Боротися за інтереси людей у Верховній Раді мене надихнули представниці "Ініціативи". Я йду перемагати безвідповідальність, байдужість, безгосподарність, безкарність. Мій округ - 183, і його виборці чекають вирішення своїх проблем.

Я депутат з великим стажем, досвідом, з конкретними добрими справами, які живуть у Херсоні. Готова всю свою енергію спрямувати на відновлення миру, повернення робочих місць. Зробити так, щоб мої виборці відчули справжню роботу депутата в окрузі.

Кожен українець має з гордістю говорити: Я народився, навчаюся, працюю, лікуюся, відпочиваю, отримую гідне пенсійне забезпечення в оновленій прекрасній Україні. Я не зраджу і буду робити все заради цього, - запевнила кандидат у народні депутати України по 183 виборчому округу Зоя БЕРЕЖНА.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон