Херсонський кандидат в нардепи не герой-рятівник природи

В цьому переконаний голова Херсонської обласної організації Партії зелених України Володимир Шелудько:

...Пан Євген Рищук є не герой - рятівник приватного нічного клубу від нашесті сміття, а недавній державний посадовець в системі президентської вертикалі відповідальний за встановлення певних законних правил поводження з твердими відходами (сміття) на території Херсонської області.

Саме на цьому наполягав його колишній керівник, в той час голова Херсонська обласна державна адміністрація пан Андрій Гордєєв видаючи своє розпорядження №287 від 28.04.2019 року "Про посилення контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства у сфері поводження з твердими побутовими відходами".

В тексті розпорядження є і така констатація "Яскравим прикладом такого недбальства з боку органів місцевого самоврядування є стихійне сміттєзвалище в районі станції Пойма, що утворилося внаслідок відсутності полігона ТПВ у м. Олешки.

У ході перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства встановлено, що протягом багатьох років тверді побутові відходи з м. Олешки та с. Саги вивозилися на земельну ділянку, розташовану за межами м. Олешки, в напрямку станції Пойма (землі ДП «Цюрупинське ЛМГ»).

І далі пан Гордєєв роздає відповідні дручення всім кому може а п. 4 Контроль за виконанням цього розпорядження покладає на в.о. заступника голови обласної державної адміністрації в той час, Рищука Є.М.

На жаль нічого конструктивного за відповідальних часів пана Рищука на посаді не сталося, сміття тільки більшало і мабуть це також був один з привідів, чому він покинув посаду заступник. Єдине що залишилося, то це дійсно коні з клубом.., - вважає Володимир ШЕЛУДЬКО.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон