Херсонський МЖК працює у Каховці

Якось в маршрутному автобусі міста Херсона я став свідком діалогу двох незнайомих жіночок, які їхали на автовокзал.

Одна одній тихенько говорить (чуло пів автобуса): «Боже ж мій, як вони тут живуть в цьому занехаяному Херсоні! Кругом бруд і сміття, вовки бігають по місту, в маршрутках немає чим дихати!» Мені стало цікаво, з якої ж області жіночки. Виявилось, що з Каховки.

Та гордість, з якою вони стали розповідати, як в їхній Каховці чисто і затишно, як працюють всі підприємства, як висаджують нові дерева та квіти, стало зрозуміло, що вони люблять своє рідне місто, що вони люблять Україну. І рідне місто, і країна відповідають їм взаємністю. Хоча, іноді від каховчан чув, що не все подобається їм і в їхньому місті.

А що ж насправді відбувається сьогодні в легендарній Каховці? Ось, наприклад, в червні цього року, напередодні дня Конституції та дня молоді в місті Каховці відбулась важлива подія - на засіданні чергової сесії Каховської міської ради депутати затвердили Програму розвитку молодіжного житлового кредитування у місті Каховці на 2019-2022 роки.

А це значить, що вже в наступному році 35 молодих родин отримають на пільгових умовах нові квартири в п'ятиповерховому будинку, роботи на якому розпочинає підприємство «МЖК м.Херсон».

Каховка сьогодні є дійсно флагманом економіки регіону, тому на підприємства, які потужно працюють і давно відомі за межами України - Каховський завод електрозварювального устаткування, Грін Тім, Чумак, Cargill, а також на новостворені підприємства приходять нові працівники з різних міст і сіл Херсонської області, які потребують житла.

Усього в місті більш як 550 підприємств різних форм власності, в їх числі і малі підприємства. В цьому господарському комплексі зайнято три чверті працездатного населення міста.

У загальному обсязі виробництва, виконаних робіт і наданих послуг п'яту частину становить вклад промислових підприємств міста, майже 60 відсотків підприємств малого і середнього підприємництва і бізнесу.

Малий і середній бізнес динамічно розвивається, освоює ринковий простір, створює робочі місця для населення міста. Бізнесові структури залучають у розвиток виробництва щорічно понад 12 мільйонів гривень і більше 2 мільйонів доларів зовнішніх інвестицій.

Місто серед лідерів в Україні з обсягу іноземних інвестицій на душу населення. Каховка, яка динамічно розвивається, потребує нового житла. Тому Програму розвитку молодіжного житлового кредитування на 2019-2022 роки, яку прийняла Каховська міська рада, вкрай важлива та актуальна.

Основна мета програми - створення належних умов для підвищення рівня забезпечення житлом громадян міста, які згідно із законодавством визнані такими, що потребують поліпшення житлових умов, у тому числі на першочергових засадах – учасників АТО та їх сімей, а також сприяння стабілізації соціально-демографічної ситуації в місті.

Вітаємо каховчан з цією знаковою подією та завдячуємо за підтримку керівництву Каховської міської ради та депутатському корпусу. Сподіваємось, що вже в поточному 2019 році перші молоді родини міста Каховки зможуть отримати в Херсонському регіональному управлінні Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву пільгові кредити на будівництво власних осель за рахунок коштів місцевого та державного бюджетів.

Андрій ЯЦЕНКО,
директор ТОВ «МЖК м.Херсон»,
голова ГО «Національний конгрес батьків України»

P.S. З умовами участі у житлових програмах МЖК можна ознайомитись на офіційному сайті Держмолодьжитла.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон