Херсонцям є чому повчитись у полтавчан

Нас стає все менше... За даними Держстату чисельність постійного населення України складає майже 42 мільйони людей.Це станом на 1 січня 2019 року, що на 233 тисячі осіб менше, ніж у січні 2018 року.

Рівень смертності майже вдвічі перевищує народжуваність: на 100 померлих – лише 58 немовлят.

Аби підвищувати народжуваність, наприклад, в одній з ОТГ Полтавщини вирішили давати гроші за кожну дитину. Для цього прийняли програму «Підтримки народжуваності Петрівсько-Роменської сільської ради на 2019-2025 роки».

Вона передбачає виплату грошової допомоги при народженні дитини, яка надається одному з батьків, який зареєстрований на час подання документів і проживає на території населених пунктів Петрівсько-Роменської ОТГ.

Виплата грошової допомоги здійснюється трьома частинами: перший рік –15000 грн., другий рік – 5000 грн; третій рік – 5000 грн. Тобто молоді батьки отримують виплати на дитину не лише від держави, а й від сільської ради.

На Херсонщині від початку року на світ з'явилося 3658 дітей. Проте в області, на жаль, подібних програм немає. Хоча подібний досвід було б непогано запозичити. Бо щодня нас стає дедалі менше...

Олена ПІМЕНОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон