Херсонська ТЕЦ: із лідерів — у антилідери

Херсонська ТЕЦ колись була одним із лідерів у сплаті податків у межах обласного центру. Тепер державне підприємство стало економічним антилідером у тих само масштабах.

Як повідомили в міському управлінні соціальної політики, заборгованість ТЕЦ із виплати зарплати трудовому колективу вже сягнула 4,5 млн грн. А це більше половини від того, що завинили працівникам загалом тринадцять місцевих підприємств-боржників.

Теплоелектроцентраль уже двічі намагалися продати з відкритого аукціону, але охочих повісити собі на шию такий тягар не знаходилося. Тепер держпідприємство пропонують узяти до комунальної власності громади, і депутати міськради наче й не проти.

Але їх обов'язковою умовою є передання ТЕЦ без боргів, а вони, за інформацією міського голови Володимира Миколаєнка, перевищують 750 млн грн. За словами очільника Херсона, Фонд держмайна пропонує п'ятирічну розстрочку платежів. Тоді як муніципальна влада від такого «подаруночка» рішуче відмовляється: кажуть, для таких виплат у бюджеті немає коштів.

Цікаво, що один із попередніх керівників Херсонської ТЕЦ також повсякчас скаржився на складне фінансове становище підприємства. Та після звільнення купив собі частку в статутному фонді пансіонату в селищі Лазурне, на березі Чорного моря. А правоохоронці навіть не спробували запитати про джерело таких доходів колишнього очільника підприємства — кандидата у банкрути.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон