Архітектурні перлини Херсона: готель Європейський

Це був найбільший готель Херсона на початку ХХ століття. За своїми розмірами й зручністю готель "Європейський" в період Російської імперії був поза конкуренцією у Херсоні.

Будинок побудований в стилі романтичного модерну. Це одна з найкрасивіших споруд міста, вважається міським пам'ятником архітектури.

Будівля побудована в 1915 році за проектом херсонського архітектора Давида Бунцельмана.

Будинок привертає увагу своїми плавними лініями, оригінальним куполом і грайливими фігурами амурів.

Таким оригінальним дизайном він вирішив оживити вулиці рідного міста. Готель славився не тільки своєю архітектурою, але й був передовим в обслуговуванні туристів.

У період Першої світової війни тут розташовувався евакуаційний штаб румунської влади, а під час Другої світової в ресторані готелю нашим партизанам вдалося знешкодити 15 німецьких офіцерів.

До речі, готель "Європейський" мав одну хитрість — офіціанти подавали меню з різними цінами для дам і кавалерів. Чоловік отримував меню з реальними цінами, а дівчата — з завищеними, щоб здавалося, що їх супутник дуже щедрий і пригощає дорогими стравами та напоями...

За матеріалами Агоов Херсонщина

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон