«Побратими Херсонщини» об'єднуються для допомоги військовим і їхнім сім'ям

Свою активну діяльність на волонтерській ниві нашої області продовжує громадська організація «Побратими Херсонщини».Її головний офіс у 2015 році засновано кіборгом Миколою Миньо, який захищав Донецький аеропорт.

На Херсонщині славну справу свого колеги продовжив атовець Максим Бервінов. Пройшовши першу хвилю мобілізації, навесні 2016-го він повернувся додому. З цього моменту діяльність відокремленого підрозділу почала набирати обертів.

Довідка. Діяльність «Побратимів Херсонщини» спрямована на допомогу, захист інтересів і реабілітацію в цивільному житті учасників бойових дій; допомогу побратимам, які в даний момент обороняють державу на лінії фронту, членам їх сімей; сприяння військово-патріотичному вихованню молоді; боротьбу з проявами сепаратизму на Херсонщині; участь у громадському житті області.

На сьогоднішній день «Побратими Херсонщини», крім обласного центру, функціонують в різних районах. До організації з кожним днем долучається все більше активних і небайдужих людей. Серед них – полковник податкової міліції, учасник АТО Олександр КРОМП.

"Він – справжня опора організації при виїздах волонтерів на передову, – розповідає Максим Бервінов. – В Олександрові видно справжній патріотизм. Людина любить Батьківщину, тому що сам родом з села, виріс на землі. Знає, що таке праця, як заробляється кожна копійка. Коли «Побратими Херсонщини» звертаються до Олександра Кромпа з ініціативами, він завжди допомагає, об'єднуючи навколо себе однодумців для реалізації цих проектів. Видно прагнення людини змінити країну на краще".

Кілька задумок, які втілили в життя «Побратими Херсонщини» за останній час: організація відпочинку на морі для сімей загиблих військовослужбовців; проведення турніру з боротьби на піску на честь учасників АТО на Бериславщини; проведення низки «сімейних днів» з родинами учасників АТО; придбання форми для участі дітей у військово-патріотичній грі «Джура»; проведення низки уроків патріотизму в школах; проведення богослужінь на передовій; організація спортивних заходів, музичних фестивалів; передача посилок на передову; допомога будинку-інтернату в Херсоні.

"Хлопці, які проходять військову службу «на нулі», часто звертаються в нашу організацію з чисто побутовими, людськими проханнями, – продовжує Максим Бервінов. – Наприклад, ми, як волонтери, часто купуємо засоби від комарів, дроти або маскувальні сітки.

Відправляємо все це до військових формувань, розташованих, в основному, на маріупольському напрямі: 79-й ОДШБ, 36-й бригаді морської піхоти й іншим. З моменту вступу до лав «Побратимів Херсонщини» Олександр Кромп жодного разу не відмовив у будь-яких проханнях".

Сам благодійник Олександр Кромп описує філософію «Побратимів Херсонщини» так: «Всюди твердять, що військовослужбовці, які пройшли АТО, – герої. Бійці, правда, так думають. Однак, коли приходять додому, то зіштовхуються з масою проблем на кшталт оформлення землі, пільг та іншого. Плюс до всього ті, хто отримав поранення, змушені витрачати багато сил на доведення цього факту в юридичній площині.

Держава піклується, приймає закони, але чи працюють вони на місцях? Завдання організації – підтримка хлопців для того, щоб вони розуміли, що не самотні. Вони не залишилися один на один з бюрократичним апаратом, є люди, готові їм допомогти. Для цього ми й об'єднуємося».

Володимир ВОЛНЯНСЬКИЙ
Фото автора

На фото (зліва направо): «Побратими Херсонщини» Віктор Кузьмін, Сергій Павленко, Олександр Кромп, Максим Бервінов, Тимур Алієв

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон