Вікторія Вагнєр: Діяльність нардепа Співаковського – результативна

Наприкінці 2016 року Херсонська обласна рада прийняла рішення створити на базі лікарні залізничників лікувально-профілактичний закладдля лікування і реабілітації учасників бойових дій на cході країни, пацієнтів, що перенесли інсульт та мають травми опорно-рухового апарату. Зараз «Херсонська обласна лікарня відновного лікування» працює для жителів області і всього південного регіону.

2017 року було закуплено медичне обладнання і капітально відремонтований другий поверх реабілітаційного корпусу. Вже у березні наступного року – відкрита перша черга Центру високоспеціалізованої медичної реабілітації. Зараз заклад охорони здоров'я має стаціонарне відділення на 70 ліжок. Пацієнти можуть отримувати спеціалізовану допомогу з напрямків: хірургія, терапія, травматологія, неврологія, отоларингологія та гінекологія. У клінічно-діагностичному відділенні мають змогу щоденно отримати консультації 240 відвідувачів від 17 вузьких спеціалістів, 48 пацієнтів – необхідне відновне лікування на денному стаціонарі.

Створити високоспеціалізований центр на базі відділкової залізничної лікарні, яка роками не отримувала коштів на ремонти і переобладнання, а медперсонал – «вибивав» зарплатню у влади, вдалось завдяки синергії депутатів різних рівнів, чиновників адміністрації, головного лікаря – Вікторії Вагнєр і колективу лікарні. 30 мільйонів гривень (кошти Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету) були спрямовані на реконструкцію лікарні відновного лікування, закупівлю сучасного медичного обладнання виробництва США та Європи.

«Лікарня зробила дуже великий крок за дуже короткий час. Закуплене і встановлене сучасне реабілітаційне обладнання, очікуємо на доставку нового хірургічного устаткування, у нас – відремонтовані палати і нові ліжка. Нам допомогли у написанні проекту на конкурс Мінрегіонрозвитку представники облдержадміністрації. Сприяв виділенню коштів депутатський корпус обласної ради, а також народний депутат Олександр Співаковський. Він фактично «проштовхував» наш проект, завдяки чому вдалось здійснити нашу мрію. Його діяльність дуже яскрава і результативна», – підкреслила головний лікар обласної лікарні відновного лікування Вікторія Вагнєр.

З середини грудня 2016 року Вікторія Олександрівна очолює колектив лікарні. Дружина професійного хірурга, бійця батальйону «Херсон» Владислава Ковальова, який загинув у Іловайському котлі, продовжила справу служіння людям і допомоги тим, хто пройшов пекло війни і намагається повернутись до мирного життя.

«Те, що робить ваш колектив і Вікторія Олександрівна, – дуже важлива справа для мешканців області, інших південних областей. Ви повертаєте їх до повноцінного життя, сприяєте скорішому одужанню тіла й душі. Зараз ми підходимо до моменту впровадження етапу реформування медичної галузі саме вторинної спеціалізованої ланки. Звичайно, коштів Національної служби здоров'я не вистачить на повне забезпечення, вводитиметься страхова медицина. Але для того, аби нас почули в парламенті, потрібно створювати лобі освіти й медицини. Це мають бути професійні люди, які мають достойну історію і здатні лобіювати сферу охорони здоров'я», – звернувся до колективу Олександр Співаковський під час звітної зустрічі.

За час каденції депутат-мажоритарник «завів» десятки мільйонів гривень державної субвенції та Фонду регіонрозвитку, в тому числі, і до медичних закладів Херсона (онкодиспансер, лікарня Карабелеша, обласна клінічна, відновного лікування). Олександр Співаковський впевнений, що зможе й надалі представляти інтереси, як освітян, так і медиків. Тому прийняв рішення балотуватись у народні депутати по 182-ому одномандатному округу.

Прес-служба народного депутата Олександра Співаковського

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон