Співаковський: Ми вкладаємо в освіту Херсона потужні інвестиції

Вчора, 25 червня, народний депутат Олександр Співаковський відвідав комунальний заклад "Обласна лікарня відновного лікування", який за останні роки перетворився на сучасну клініку з новітнім обладнанням.

Зміни у закладі вражають за останні роки під керівництвом Вікторії Вагнєр, яка наполегливо опікується розвитком медичної галузі регіону, аби херсонці мали доступ до якісних послуг. Учасники бойових дій, а також місцеве населення мають доступ до сучасного лікування.

Нині вона - кандидат в народні депутати України. Переконаний, у парламенті вона продовжить реалізацію своїх ідей та планів. Бо освіта і медицина не мають політичного забарвлення.

Я, як народний депутат, розуміючи, що Верховна Рада України закінчує VIII каденцію, вважаю за необхідне зустрічатися з трудовими колективами різних установ, щоб дати коротку інформацію про те, що було зроблено за 4,5 роки.

Проблема формування людського капіталу і якості життя людей вирішується трьома найголовнішими речами: якісна освіта, якісні медичні послуги, інфраструктура добробуту. Останньої позиції нам трохи бракує, адже ми бачимо вулиці зі сміттям, з ямами і так далі. Але ці три речі мають неабияке значення.

На жаль, за останні роки ми спостерігаємо таку тенденцію, що 70% випускників покидають Херсонщину взагалі. Причому, покидають ті діти, які мають результати з ЗНО 140+. Хоча, з іншого боку, у нас гарні школи, гарна освіта, адже ми підтримуємо університети, розвиваємо їх, аби діти залишалися тут.

Ми вкладаємо в освіту достатньо потужні інвестиції. Це ж саме стосується і лікарень. Представники влади різних рівнів повинні об'єднуватись заради добробуту людей, аби молодь вбачала перспективи жити і працювати в рідному місті, - вважає Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон