Гола Пристань усім покаже свою гордість

Міські депутати хочуть запровадити звання «Почесний громадянин міста Гола Пристань» «з метою вшанування громадян за вагомий особистий внесок у соціально-економічний та культурний розвиток міста».

Вшановувати їх будуть на святкуванні Дня міста. А з міського бюджету хочуть передбачити кошти на виготовлення посвідчення, нагрудного знаку Почесного громадянина міста Гола Пристань, пам'ятної дошки з портретом особи для встановлення його на стелі «Гордість Голої Пристані».

Хто зможе отримати звання? Присвоювати його будуть лише один раз і за значний внесок в соціальний, економічний та культурний розвиток міста; за вагомі досягнення у галузях науки, освіти, культури, спорту, охорони здоров'я, охорони громадського порядку, будівництва та житлово-комунального господарства, підприємництва; за громадську та благодійну діяльність; за оборону країни; за інші заслуги. Посмертно звання присвоювати не будуть.

Інформацію про Почесних громадян міста Гола Пристань будуть вносити до першої книги «Гордість Голої Пристані» в хронологічному порядку, яка буде в єдиному екземплярі зберігатись в музеї комунального закладу «Міський Палац культури «Сузір'я».

Право висування кандидатур належить:

- Голопристанському міському голові;

- трудовим колективам підприємств, установ, організацій міста (незалежно від форм їх власності);

- громадським організаціям, профспілкам, творчим спілкам.

Громадянам, яким присвоєно звання «Почесний громадянин міста Гола Пристань», вручається посвідчення та нагрудний знак.

Що буде давати це звання? Почесний громадянин буде мати право на:

- позачерговий прийом з особистих і службових питань посадовими особами міської ради, виконавчого комітету, керівниками установ, підприємств і організацій, що перебувають у комунальній власності;

- позачергове вирішення соціальних та побутових питань.

Олена ПІМЕНОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон