На Херсонщині посадові особи відкрито підтримали одного з кандидатів

У місті Нова Каховка на Херсонщині (184 округ) відбувся захід на підтримку кандидата в народні депутати Івана Вінника, в якому взяли участь посадові особи органів місцевого самоврядування.

За інформацією спостерігачів ОПОРИ, «конференція на підтримку Івана Вінника» в Палаці культури міста Нова Каховка відбулася 14 червня. Як повідомляє інтернет-видання «Таврійські вісті», перед присутніми в підтримку Івана Вінника, виступили керівники районних структур різного рівня. Голова Великоолександрівської райдержадміністрації Ігор Цвігуненко, голова Великолепетиської районної ради Тетяна Верховська, голова Бериславської РДА Олександр Гомон, Високопільський селищний голова Руслан Застава, голова Нововоронцовської РДА Василь Титаренко, заступник голови Бериславської районної ради Ірина Джеманова.

20 червня в мережі з'явилися відеосюжети в місцевих ЗМІ, в яких вище згадані посадові особи відкрито висловлюють підтримку кандидата.

Нагадаємо, що Іван Вінник був зареєстрований кандидатом в народні депутати 7 червня як самовисуванець. Також він є чинним депутатом Верховної ради по 184-му округу.

Як зазначив радник з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Павло Романюк, згідно з ч. 1 ст. 4 Закону України «Про вибори народних депутатів України» участь у передвиборній агітації забороняється у робочий час посадовим і службовим особам органів виконавчої влади, та органів місцевого самоврядування, правоохоронним органам і судам, крім випадків, коли відповідна посадова чи службова особа є кандидатом. Відповідно до ч. 1 ст. 2 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» посадовою особою місцевого самоврядування є особа, яка працює в органах місцевого самоврядування, має відповідні посадові повноваження щодо здійснення організаційно-розпорядчих та консультативно-дорадчих функцій і отримує заробітну плату за рахунок місцевого бюджету.

За матеріалами Громадянської мережі ОПОРА в Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон