На Херсонщині порушують виборче законодавство

Протягом останнього тижня на Херсонщині було зафіксовано 47 білбордів кандидатів в народні депутати без вихідних даних,тобто без відомостей про замовника, установу, що здійснила друк, або вказівку, що друк здійснено з використанням обладнання, що належить партії, тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск.

...Але найбільша кількість білбордів без вихідних даних була зафіксована на території 185-го округу с агітацією за кандидата в народні депутати Сергія Хланя (самовисування): в Генічеському районі – 10 білбордів, в Новотроїцькому – 9 білбордів без вихідних даних.

Деякі з цих білбордів містять наступний текст: «Лише факти про роботу: замінено 17000 м2 вікон та дверей, відремонтовано 12 400 м2 покрівлі, встановлено 22 км ліній освітлення» та підпис «Народний депутат 185 округу Сергій Хлань», що має ознаки піару за рахунок коштів, виділених з державного бюджету.

Згідно з ч.7 ст.69 закону України «Про вибори народних депутатів України» друковані матеріали передвиборної агітації повинні містити відомості про замовника цих матеріалів, установу, що здійснила друк, або вказівку, що друк здійснено з використанням обладнання, що належить партії, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск.

За матеріалами Громадянської мережі ОПОРА
в Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон