Щасливцеве в двадцятці неймовірних сіл

Стартувало онлайн-голосування IV Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2019».

Всього на нього свої бізнес-плани подало 115 сіл з усіх областей, у тому числі з Херсонської. Найбільш активними при подачі заявок були жителі Черкаської, Тернопільської та Запорізької. У вибраній двадцятці кращих за допомогою оціночної шкали до рейтингу включено село Щасливцеве Генічеського району.

Як морська озоровниця територія цього села на узбережжі Азовського моря почала розбудовуватися в минулому сторіччі. Арабатська стрілка з найтеплішим морем та найдовшим піщаним пляжем у Європі сприяє нарощуванню курортно-лікувальних ресурсів та потенціалу. Населення 1250 осіб у пік курортного сезону збільшується у кільканадцять разів за рахунок потоку відпочивальників. Туристична інфраструктура складається з баз відпочинку та пансіонатів та дитячих оздоровчих закладів.

Місцевий бізнес бере активну участь у благоустрої 21-кілометрової пляжної зони та допомагає закладам соціальної інфраструктури. Орган місцевого самоврядування теж намагається реалізувати якомога більше значимих проектів розвитку громади за рахунок свого бюджету – торік збудували пожежну частину, відремонтували дитсадок та будинок культури, спорудили другу чергу водогону.

Сьогодні в планах сільської ради за допомогою участі в конкурсі та співфінансування створити доступний пляж для інвалідів на візках та інших маломобільних груп. У рамках реалізації проекту планується спорудити 3 виходи до моря з дерев'яними доріжками, спеціалізованими переодягальнями, інформаційними вказівниками, а також придбати пляжні коляски для купання в морі. Проект залучить до оздоровлення максимально широке коло людей з числа візочників та зробить доступним для них пляжний відпочинок.

Сума загальних витрат становить 126 750 грн., які підуть на придбання пляжної коляски для купання, облаштування доріжок з дерева та спеціально пристосованих переодягалень. До проекту буде залучено також 30% власних коштів сільської ради від загальної суми проекту, який буде реалізовано протягом поточного року.

Підтримаймо земляків своїми голосами на цьому порталі.

Чим більше голосів, тим вище рейтинг учасника та шанс на перемогу.

Ксенія НЕЧИПУРЕНКО
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон