У Херсоні дефіцит медсестер

У херсонських медустановах не вистачає персоналу, особливо там, де робота дуже важка, з позмінним чергуванням.

На брак медсестер скаржаться в обласній дитячій лікарні. Просто аврал з кадрами у відділенні передчасно народжених дітей. За штатним розписом тут передбачено 15,5 медсестринських ставок, на яких зазвичай працювали 12 співробітників. Але за фактом тут є всього 7 медсестер, яким доводиться розподіляти між собою шалене навантаження.

Відтак, замість режиму доба через три чергувати кожній доводиться через дві доби. Функціональні обов'язки складніші, ніж у звичайної медсестри — все-таки йдеться про недоношених дітей, які здебільшого перебувають у критичному стані. Треба постійно слідкувати за тим, як дихає маля в інкубаторі, годувати кожні три години, само собою, давати препарати – без цього всього малеча може померти.

У самому відділенні не приховують – причина дефіциту кадрів криється у мізерній зарплаті. Роботу молодої медсестри, без категорії, держава оцінила аж у розмірі мінімалки – 4173 гривні, це з податками, чистими на руки людина отримає ще менше.

От і їдуть випускники медичних коледжів за кордон, доглядати за немічними старими, робота хоч і важка і з нею можна забути про диплом, а все ж високооплачувана. Тим часом, кваліфіковані фахівці дуже потрібні вдома.

Марина САВЧЕНКО
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон