Місцеві ради на Херсонщині порушують законодавство

Органами прокуратури області проведено перевірки законності використання коштів із спеціальних рахунків місцевих рад, що надійшли у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Херсонської області, встановлено, що на спеціальних рахунках обласної та місцевих рад налічувалося понад 1,6 млн. грн., що надійшли в порядку відшкодування втрат.

Протягом 2013 року зі спецрахунків використано понад 300 тис. грн. Кошти витрачено на проведення робіт з первинної та повторної нормативної грошової оцінки земель населених пунктів у різних районах області, інвентаризацію земель, впровадження заходів з охорони земель.

Водночас у ході перевірки встановлено, що органами місцевого самоврядування за наявності на рахунках коштів, які надійшли в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва, не виконуються заходи, передбачені програмами охорони земель.

Зокрема, тривалий час не використовуються та перебувають на рахунках кошти органів місцевого самоврядування м. Херсона, Бериславського, Білозерського, Високопільського, Генічеського, Іванівського, Каланчацького, Каховського, Скадовського, Цюрупинського районів.

За наявності на рахунках коштів у сумі майже 90 тис. грн., на території Херсонської міської ради не виконуються заходи, передбачені Програмою охорони земель: не проведено інвентаризацію земель та не встановлено межі водоохоронних зон.

За результатом перевірки прокурором міста Херсона внесено подання до Херсонської міської ради про усунення порушень вимог земельного законодавства.

Аналогічні порушення законодавства встановлено в діяльності Степанівської сільської ради, на рахунках якої перебуває більше 245 тис. грн., Зокрема, не встановлено прибережну захисну смугу р. Верьовчіна.

За результатом перевірки прокурором Суворовського району м. Херсона внесено подання до Степанівської сільської ради про усунення порушень вимог земельного та водного законодавства.

З 2009 року на спеціальному рахунку Хорлівської сільської ради знаходяться кошти у сумі понад 60 тис. грн. Однак кошти на реалізацію заходів передбачених Програмою з охорони земель на території ради не витрачались, програма не виконується.

За результатом перевірки прокуратурою Каланчацького району внесено подання до Хорлівської сільської ради про усунення порушень вимог земельного законодавства.

Аналогічні порушення встановлено Нижньосірогозькою міжрайонною прокуратурою у діяльності Нижньоторгаївської, Благодатненської сільських рад, Іванівської селищної ради, Іванівської районної державної адміністрації. За результатом перевірки міжрайонним прокурором внесено 4 подання органам місцевого самоврядування та районної державної адміністрації.

Загалом, за результатами перевірок органами прокуратури області поточного року внесено 10 подань з вимогою усунення виявлених порушень законодавства.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон