У Херсоні керівників закладів освіти вчать медіаграмотності

У період з 14 по 21 червня 2019 року 15 закладів загальної середньої освіти (1, 4, 6, 15, 26, 28, 31, 32, 37, 45, 47, 48, 53, 55, 57) брали участь у дводенних тренінгаху рамках реалізації проекту з медіаграмотності, організованого Академією української преси у партнерстві з Міністерством освіти і науки України та IREX (Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів). Проект, який стартував у 2017 році, охоплює сьогодні 250 шкіл із 13 міст України.

Метою проекту є інтеграція інфо-медійної грамотності у шкільні предмети у 8-9-х класах: історію України та Всесвітню історію, українську мову та українську літературу, мистецтво. Саме ці предмети припускають роботу з історичними джерелами та їх інтерпретаціями, роботу з текстами всіх видів і стилів, візуальним контекстом у сучасних способах споживання інформації.

Навчальні матеріали здатні сформувати та розвинути у школярів такі навики, як медіа- та інформаційна грамотність, критичне мислення, етика спілкування в інтернеті, соціальна толерантність.

Керівники закладів загальної середньої освіти, які першими пройшли тренінги, зазначили на актуальності даного проекту та надали позитивні відгуки щодо якісної організації занять, високому професіоналізму тренерів: Юлії Зорі, координатора проекту IREX Марії Мовшук, представника громадського центру «Нова генерація» Костянтина Філенко, журналіста газети «День» Івана Антипенко.

За матеріалами Управління освіти Херсонської міської ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон