Генічеська райрада на зв'язку з Грузією

На цьому тижні відбулася телефонна розмова голови Генічеської районної ради Андрія Євстратова з мером Озургетського муніципалітету Костянтином Шарашенідзе.

Костянтин Шарашенідзе подякував Андрію Євстратову за теплий прийом грузинської делегації на Генічеській землі та запропонував направити делегацію з Генічеського району до Озургеті з метою відновлення багаторічних дружніх стосунків двох народів, обговорення шляхів можливого економічного співробітництва та культурного обміну.

Нагадаємо, що 23-24 травня 2019 року Генічеський район відвідали актори Озургетського професійного державного драматичного театру імені О.Цуцанаві, під керівництвом Васо Чигогідзе. До цього вони приймали участь у Міжнародному фестивалі «Мельпомена Таврії» у м. Херсон. Грузинські актори, в районному Будинку культури, подарували жителям району професійну постановку — спектакль «Поцілунок».

Приїзд грузинських акторів до м. Генічеськ не був випадковим. Васо Чигогідзе був у складі останньої грузинської делегації в 1988 році. Під час перегляду архівних фотографій Васо впізнав себе на одній з них, чим був приємно вражений, згадував давню історію дружби між жителями Генічеського району і Озургеті (в минулому Махарадзенський район).

Для Васо Чигогідзе цей візит став важливою та хвилюючою подією, і він сам, і керівництво Озургетського краю бажають відновлення старих дружніх стосунків. Грузинські товариші додатково направили до районної ради відео матеріали конференції, яка відбулася в офісі державного представника у Гурійському регіоні, на якій Васо Чигогідзе розповів про свої враження під час перебування в Генічеському районі.

Пряма мова: «Гастрольним туром ми відвідали м. Генічеськ, Україна. Генічеськ, це особливе місто, тим, що між нашими містами багато років назад була закладена міцна дружба. Не можливо передати словами ту любов, якою нас любить Генічеськ і генічани.

Неймовірно те, що пам'ять про багаторічну дружбу збереглася до сьогоднішніх днів. Самі звичайні прості люди підходять, щиро обіймають, з ніжністю і любов'ю запитують – ви з Махарадзе?

Вони згадують теплими словами нашу дружбу. Для мене, до сліз зворушливою була ця зустріч з хлібом і сіллю, з танцями і піснями, фотоальбомами, створеними документальними мініроліками ще з тих років.

Ці люди зберігають все це, пам'ятають дружбу, це велика радість і велика повага. Я пам'ятаю зі свого дитинства цю прекрасну дружбу, яка була закладена між нашими містами.

Сьогодні настав час і випав дивовижний шанс, після багаторічної перерви відродити цю давню дружбу і ми будемо всіляко сприяти її відродженню".

За матеріалами Генічеської районної ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон