Співаковський: Ми маємо плідно працювати задля досягнення загальних цінностей

Сьогодні вже 15-та наша зустріч в межах міжнародної конференції «ICT in Education, Research and Industrial Applications»(«ІКТ в освіті, дослідженнях та індустріальних додатках»).

Останній раз ми зустрічалися в стінах Херсонського державного університету 5 років тому. Саме в Херсоні розпочалася історія цієї конференції у 2001 році і проводилася по 2014 рік. Тому для нас надзвичайно важливим є те, що ICTERI знову повертається у Херсон.

Тематика і мова конференції змінюються. Ми розширили спектр наукових інтересів до обговорення найсучасніших тем: онтології, машинного навчання, Big Data. Також з'явилися нові напрями роботи: воркшопи, Posters, Tutorial, PhD-симпозіум. Наш університет також змінюється і вдосконалюється, тому, сподіваюся, буде комфортно працювати в стінах нашого закладу в насичені дні конференції.

Про актуальність і перспективність теми та мети конференції свідчить те, що кількісний, а, головне, якісний склад її учасників значно зріс у порівнянні з минулими роками. Можна з упевненістю констатувати факт, що ICTERI стрімко розвивається як географічно, так і якісно. Хотілося б сказати так і про економіку України. Проте, хто знає, можливо і їй потрібно ще 5 років.

Цього року було подано 581 наукову публікацію з 23 країн світу, але представлено буде лише 124 доповіді. Однак, ознайомитися з основними цифрами конференції допоміг особливий член програмного комітету – Вадим Єрмолаєв. Саме завдяки його принциповій позиції нам вдалося вийти на рівень, коли кожна конференція, починаючи з 2012 року, закінчується виданням post-збірника у видавництві Springer.

Наша конференція в жодному разі не повинна перетворитися на такий собі майданчик, де добре знайомі один одному організації збираються і розповідають про свої успіхи, які їм уже давно відомі. Я пропоную сперечатися в ці дні, шукати істину і шляхи її досягнення, аби увесь наступний рік цілеспрямовано і плідно працювати задля досягнення загальних цінностей!

Народний депутат України Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон