Перемога херсонських студентів на XI Міжнародному чемпіонаті StartUp-проектів в Білорусі

У травні 2019 р. у Білоруському торгово-економічному університеті споживчої кооперації (м. Гомель) проходив ХІ Міжнародний чемпіонат StartUp-проектів «Молодь і підприємництво-2019».

Це міжнародний майданчик, де зустрічаються молоді люди з активною життєвою позицією і презентують свої бізнес-проекти. Також вони мають можливість не тільки прокачати навички у їх створенні та позиціонуванні, а й залучити інвесторів для реалізації.

У цьому році було представлено 58 стартапів із 30 університетів України, Білорусії, Росії, Казахстану, Грузії та Молдови. За 11 років проведення це був самий масштабний чемпіонат.

Честь нашого університету відстоювала команда «ДІВЧАТА» у складі: капітана Делієвої Євгенії ,Чудновцевої Анастасії і Гнатенко Надії під чітким керівництвом викладачів кафедри менеджменту, маркетингу і туризму д.е.н. Корчевської Л.О. та к.е.н. Глинської А.Є.

Представлення команд із 30 університетів України, Білорусії, Росії, Казахстану, Грузії та Молдови на сцені Білоруського торгово-економічного університету споживчої кооперації (м. Гомель).

У рамках чемпіонату можна було познайомитися з учасниками на тематичній виставці-презентації, де кожна команда представляла свою країну, регіон та університет.

Команда ХНТУ на належному рівні представила м. Херсон. Розповідали про визначні місця, про туристичні бази відпочинку і мальовничі краєвиди Херсонщини. Не забули пригостити і всіх бажаючих смаколиками, які подолали разом з командою багато кілометрів.

Також в рамках чемпіонату відбулася презентація стартапів в трьох лігах: «Торгівля», «IT-проекти, послуги, туризм», «Виробництво та енергетика», в яких визначали фіналістів і номінантів. Посуд з кукурудзяного крохмалю, онлайн-ферма, 3D-принтер з виготовлення «здорових бургерів», пиво на основі лікарських трав – якими тільки бізнес-ідеями не фонтанують студенти.

Нашою командою запропоновано проект – Бізнес-табір «Азбука лідера». Дівчатка відчували шалене напруження, але не дивлячись на це зібрались, майстерно виступили і відповіли на всі поставленні запитання журі. Отже, команда отримала 2 місце в лізі та запам'яталася всім членам журі своєю креативністю. Також проект був відзначений Приватною установою культури «Вектор Арт», і нагороджений безкоштовним створенням анімаційного рекламного ролику для просування свого продукту.

Оцінювали бізнес-ідеї на чемпіонаті компетентні члени журі, до складу якого увійшли представники влади, бізнес-спільноти, академічних структур, фахівці в області менеджменту, маркетингу, представники громадських організацій, державних установ, міжнародні експерти з Грузії та Молдови.

Всі члени команди отримали дипломи, кубки та пам'ятні подарунки. А найголовніше – натхнення ідеями інших, віру в свої сили, нові знайомства та досвід. Для студентів – це важливий старт, який допоможе створювати проекти і досягати їх реалізації.

Прес-центр ХНТУ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон