Хто керуватиме Херсонщиною?

Оскільки тимчасово виконуючий обов'язки голови Херсонської обласної державної адміністрації Дмитро Бутрій увільнений від виконання своїх обов'язків.

Як вже відомо, сьогодні, 11 червня 2019 року Президент України Володимир Зеленський підписав Указ №375/2019, яким наказав "Увільнити БУТРІЯ Дмитра Стефановича від тимчасового виконання обов'язків голови Херсонської обласної державної адміністрації".

Логічним постає питання: "Хто керуватиме Херсонщиною?", оскільки нового керівника виконавчої влади Президент не може призначити без узгодження з Кабміном, ділові стосунки з яким, поки що, не задалися...

Але ж міняти керівників в регіонах, особливо напередодні парламентських виборів, новому Президенту треба і вирішили змінити виконуючих обов'язків голів обласних держадміністрацій в регіонах, яких сьогодні було увільнено 14!

Кого призначати? Тут вибір також не великий - призначати можливо лише з числа інших заступників голови ОДА. В Херсонській ОДА (за виключенням увільненого Д. Бутрія ) їх три: Балонь Андрій Богданович, Тригуб Сергій Миколайович та Чабан Вадим Іванович.

На кого з цих чиновників буде покладено виконання обов'язків голови Херсонської обласної державної адміністрації - поки що невідомо... Але, неофіційно, в стінах ОДА називають прізвище А.Балонь, як найбільш лояльного до "Команди ЗЕ" на минулих президентських виборах... Можливо, він і керуватиме Херсонщиною до призначення повноцінного голови облдержадмінстрації...

Сергій БУШКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон