Чому Олешківська райрада не виділила кошти на зарплату працівникам РДА?

З цим питанням ми звернулися до голови Олешківської районної ради Павла Потоцького і він повідомив наступне:

"У 2019 році уряд з Державного бюджету профінансував районну державну адміністрацію у повному обсязі на основні виплати заробітної плати: оклад, ранг, вислуга. То чому ж виникла заборгованість по заробітній платі на суму 90 тис. грн.? Відповідаю – із-за непрофесійного і хаотичного керування райдержадміністрацією Кравченко-Скалазуб, якій двічі депутати районної ради висловлювали недовіру.

Наприклад, горе-очільниця створила сектор аудиту, ввела посаду третього заступника. Чи є хоч в одній районній державній адміністрації аналогічні сектори і три заступники. А звільнення працівників без законної підстави. На даний час посадові особи поновлені у своїх правах, а з РДА стягнуті заробітні плати за вимушені прогули та кошти на судові витрати. Сума штрафних судових санкцій наближається до 300 тис. грн, тому й виникла заборгованість.

Окрім того, рік тому депутати районної ради виділили кошти для підтримки виконавчої гілки влади в сумі 760 тис. грн і запропонували голові РДА відзвітувати про їх використання в розрізі управлінь та відділів, але про долю цих коштів із районного бюджету нам до цих пір невідомо.

Зрозумійте, районний бюджет – це план утворення і використання фінансових ресурсів, необхідних для забезпечення спільних інтересів територіальних громад сіл, селища, міста, виконання місцевих програм, здійснення бюджетного вирівнювання, це податки, і люди повинні бачити, що ці податки повертаються їм у вигляді якісної медицини, освіти, ліквідації наслідків стихійного лиха, покращення матеріально-технічної бази комунальних установ, надання допомоги малозабезпеченим громадянам тощо, районний бюджет – це не бездонна діжка і спустошувати його якимись «хотєлками» ми не маємо права.

Фінансувати чи не фінансувати державних службовців стосовно зарплатні – це право депутатів, а не обов'язок", - наголосив голова Олешківської районної ради Павло ПОТОЦЬКИЙ.

За матеріалами Олешківської районної ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон