У Херсоні чоловік-листоноша працює за двох

Херсонці чомусь переконані, що листоноша — то робота для слабкої статі. А от їхній земляк Євген Ракша вважає, що час до неї і чоловікам повертатися.Він, до речі, так і зробив.

У дитинстві Євген мріяв про далекі подорожі та неозорі океани. Тому закінчив професійне морехідне училище. Але за станом здоров'я був змушений залишитися на березі. А рік тому прийшов працювати у міське відділення зв'язку із «нещасливим» номером тринадцять, що на вулиці Київській.

Тут для Євгена Ракші кожен день — маленький трудовий подвиг. Адже обслуговувати центр Херсона у зоні відповідальності його відділення зв'язку мають чотири листоноші, а тут їх залишилося двоє. Відповідно, на Євгенову долю також припадає подвійна «порція» кореспонденції та товарів першої необхідності, що їх замовляють городяни.

«Тиражі друкованих видань нині всюди впали. Та одних тільки газет «мої» передплатники досі продовжують отримувати по сотні на день. З них шістдесят екземплярів — це «Голос України». Його охоче передплачують бібліотеки та школи, викладачі й студенти Херсонського державного університету. Звісно, добре, коли зберігається інтерес до журналістського слова, але повірте: від такої ваги мій велосипедик просто вгинається», — каже Євген.

Редакція «Голосу України» зробила листоноші подарунок — нову зручну сумку для газет із ременем, аби руки не відтягувала. Євген вдячний, та кращим презентом для нього був би тільки новий велосипед. Адже службового для нього не знайшлося, і херсонець використовує власний, на якому ще в дитинстві катався.

Утім, містяни впізнають чоловіка-листоношу не за велосипедом, а за постійним супутником — доброзичливим і допитливим кокер-спанієлем Ніком. Хоча тепер у Євгена Ракші з'явився ще один «фірмовий знак» — торбинка із логотипом «Голосу України».

Як нагадування: люди добрі, не запізнюйтеся з черговою передплатою! А листоношу вчасно дочекаєтеся завжди.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ, фото автора
"Голос України"

На знімку: Євген Ракша зі своїм чотирилапим супутником Ніком.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон