«ПрофіКемп» на Херсонщині

12 червня 2019 року в м. Скадовськ відбудеться урочистий фінал міжрегіонального інноваційного проекту з профорієнтації учнівської молоді «ПрофіКемп» (далі Проект) - міжрегіональний масовий захід з профорієнтації учнівської молоді «Туристичний ПрофіКемп».

Херсонська обласна служба зайнятості разом із Херсонською обласною бібліотекою для дітей ім. Дніпрової Чайки протягом останнього десятиріччя втілила низку масштабних профорієнтаційних проектів, орієнтованих на профілактику безробіття серед молоді. Серед них і цей Проект, який має статус міжрегіонального і успішно реалізується у Херсонській, Львівській, Рівненській областях та на Закарпатті.

Його метою є привернення уваги молоді до перспективного напряму економічного розвитку держави у сфері туризму, орієнтації на вибір професій, затребуваних на ринку праці.

Під час фінальних змагань зустрінуться команди учнівської молоді «Робінзон & company» Херсонської, «Fun Route» Закарпатської, «Oil citi» Львівської і «Вільний вітер» Рівненської областей, які стали переможцями обласних фіналів Проекту.

Основний зміст заходу складатиметься з презентації матеріалів, зібраних командами-фіналістами під час роботи у Проекті, адже упродовж року конкурсанти досліджували райони, міста, селища своїх областей: їх визначні пам'ятки, події, історії людей, архітектуру, природне середовище, вивчали особливості професій, пов'язаних з туризмом. На основі зібраних матеріалів юні дослідники створили туристичні маршрути рідним краєм. Саме ці матеріали вони і будуть презентувати членам журі, які оберуть переможців.

У рамках заходу відбудуться виставка сувенірної продукції та відеопрезентації реалізації проекту в регіонах-учасниках, виступи команд-фіналістів і церемонія нагородження переможців.

Для ЗМІ буде проведена прес-конференція за участю організаторів Проекту.

На загальнодержавному рівні угоду про впровадження «ПрофіКемпу» погоджено керівництвом Державної служби зайнятості (Центрального апарату), Національної бібліотеки України для дітей і відповідним департаментом Міністерства освіти і науки України.

Місце проведення заходу: Скадовський районний будинок культури ім. Шевченка (вул. Маріїнська, 66, м. Скадовськ, Херсонська обл.)

Початок о 09.30 год.

Херсонський обласний центр зайнятості

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон