Вакансій на Херсонщині більше ніж робочих рук

Після масового від'їзду українців працювати за кордон внутрішній попит на робітників у межах Херсонщини суттєво перевищив їх пропозицію– навіть у випадку із сезонними роботами.

Так, станом на 1 червня поточного року до обласного Центру зайнятості сільгосппідприємства, оздоровниці та підприємства, які обслуговують курортну інфраструктуру, надали 3830 заявок на сезонні вакансії. А робітників їм змогли підшукати тільки 2970, тобто потреба у них зростає, наголошує заступник директора обласного Центру зайнятості Людмила Барабаш.

До речі, влаштуватися на тимчасову роботу навіть за кордон у нас тепер також можна цілком офіційно. Згідно домовленостей урядів України та Ізраїлю державна служба працевлаштування збирає заявки з-поміж наших співгромадян, бажаючих попрацювати на тамтешніх будовах. І згодом передає їх до агенції, яка в подальшому організовує такий виїзд.

Можна не сумніватися, що охочих поїхати «за довгим шекелем» також буде чимало: адже ізраїльські ставки заробітної платні із нашими порівнювати годі.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон