Фестиваль бібліотечних волонтерів Херсонщини

Вчора, 3 червня у Херсоні відбувся обласний фестиваль бібліотечних волонтерських бригади «KsVolonterFest-2019»- за підсумками другого року обласної акції на підтримку дитячого читання «Мрій! Читай! Досягай!», що проводиться на Херсонщині з ініціативи Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.

Показові виступи цьогорічних учасників Фестивалю - волонтерських бригад із Верхньорогачицького, Генічеського та із села Раденськ Олешківського районів відбулись в актовій залі Херсонської академії неперервної освіти, а продовжилась фестивальна програма у Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки.

Ключова тема сценічних волонтерських виступів – читання, як захоплююче заняття та складова життєвого успіху.

Фестивалі юних волонтерів на підтримку дитячого читання в рамках обласної бібліотечної акції, як правило, проводяться щороку у перші дні червня і приурочуються до Міжнародного дня захисту дітей. І кожного року діти-волонтери з різних районів області мають нагоду продемонструвати свою ерудованість, начитаність, артистизм, які вони використовують для виконання головного завдання акції – популяризації сучасної української книги серед ровесників і молодших школярів та заохочення їх до читання.

Завдяки акції, відзначають бібліотекарі Херсонщини, формується когорта активних промоутерів книги та читання, а участь у волонтерських фестивалях винагороджується книжковими подарунками, які волонтерські бригади-учасниці отримують від організаторів обласної акції для поповнення фондів своїх книгозбірень.

Ганна Лісова, директор книготорговельної мережі «Учбова книга», голова Бібліотечної ради обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, привітала бібліотечних волонтерів та їхніх наставників з початком літа - найкращого часу для читання! - і подарувала добірку нових видань для поповнення "Книжкових кіосків", у яких за "бібліотечну інтелектуальну валюту", зароблену читанням та творчістю, їх зможуть "придбати" учасники Програми літніх читань "Канікули з книгою". Власне, презентація Програми та її офіційний старт за традицією відбулися саме на волонтерському фестивалі.

Сценічне дійство завершилось нагородженням волонтерських команд-учасниць дипломами і сертифікатами на отримання книжкових добірок для поповнення фондів їхніх бібліотек та подяками - бібліотекарів-наставників юних промоутерів книги та читання.

Паралельно з волонтерським фестивалем проходила професійна програма, у якій брали участь керівники бібліотек для дітей Херсонської області, а також шкільних бібліотек - із числа переможців та лауреатів обласного конкурсу на кращий правовий захід "Правові орієнтири".

А вже у Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки волонтерів чекали захоплюючі маршрути євроквесту "Ми - українці, ми - європейці!" і традиційна фотосесія на ганку бібліотеки.

За матеріалами Херсонської обласної бібліотекаи для дітей імені Дніпрової Чайки

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон