Спека випробовує мешканців Херсонщини

Денна спека починає жорстко випробовувати на витривалість мешканців півдня України. І успішно долають його далеко не всі.

У Новій Каховці, скажімо, 78-річна жінка по обіді вирішила сходити за покупками. Але до магазину не дійшла: на проспекті Перемоги відчула себе зле, та впала. Шопінг закінчився для пенсіонерки у міській лікарні – із «класичними» наслідками теплового удару. І це ще тільки початок: коли температура повітря «зашкалюватиме» за сорок градусів Цельсію, кількість таких пацієнтів, як завжди, виявиться значно більшою.

Адже наші люди вперто оминають увагою застереження лікарів, котрі не рекомендують тривалого перебування на сонці та фізичного навантаження в цей час для представників «групи ризику» — людей похилого віку й тих, хто потерпає від хронічних серцево-судинних хвороб. А якщо вже без таких виходів не обійтися, беріть із собою воду, намагайтеся перебувати в тіні, і вдягайте головний убір, нагадують медики.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон