Херсонські контролери стануть безробітними?

У Херсоні можуть залишитися без роботи понад п'ятдесят працівників міськводоканалу. Це контролери, котрі знімали дані приладів обліку водиу квартирах житлових багатоповерхівок. Однак зараз набрала чинності нова редакція Закону України «Про житлово-комунальне господарство», і вона вже не передбачає включення цієї послуги до діючого тарифу.

Відтак, вибір залишається обмежений: або ОСББ будуть самостійно збирати дані про обсяги споживання води, а контролерів звільнять, або їх утримуватимуть за рахунок додаткової абонплати з тих-таки споживачів. Але і це ще тільки півбіди.

З 1 червня поточного року Національна комісія з регулювання компослуг узгодила підвищення тарифу на послуги водопостачання та каналізації, якого комунальне підприємство «Виробниче управління водоканалізаційного господарства Херсона» добивалося ще з літа року минулого. Тож за використання одного кубометру води та стоків ті ж мешканці «висоток» будуть платити вже не 18,084 гривень , а 18,75 гривень. І витрати, пов'язані з повіркою лічильників, до тарифу не включили – за них платитимемо окремо.

При цьому подорожчання не подобається як простим городянам, так і постачальникам послуги. «До НКРЕКП ми надавали економічне обґрунтування збільшення тарифу на 21 відсоток. Але погодили подорожчання тільки на 11,4 відсотки. Воно дозволяє компенсувати лише половину мільйонних збитків, отриманих внаслідок невідповідності тарифу фактичній собівартості послуг», — повідомив директор КП ВУВКГ Михайло Чемерис.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон