На Херсонщині матері юного курця довелось заплатити штраф

До штрафу у розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян засудив Новотроїцький районний суд матір учня райцентрівської школи № 2.

Хоча законодавство порушив сам школяр, від відповідальності його через неповноліття звільнили.

Неповнолітній мав відповідати за те, що палив на подвір'ї рідної школи цигарки (не якусь там «Приму», а «Бонд» з фільтром!). Таким чином порушив статтю 175-1 КУпАП «Куріння тютюнових виробів у заборонених місцях».

Крім 850 гривень адмінштрафу, матері порушника довелося також сплатити 384 грн 20 коп. судового збору. Тож, скоріш за все, вдома курець отримає на горіхи не лише за материну ганьбу, а ще й за дірку у сімейному бюджеті.

А ось учневі іншої Новотроїцької школи — № 1 — пощастило більше. Десятикласника застукали з електронною сигаретою на території спортивно-оздоровчого комплексу «Аматор». Однак представник порушника запевнив суд, що більше такого не повториться. Врахувавши всі обставини, суддя обмежився попередженням.

Андрій БЕЙНИК
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон