В Херсонській колонії №61 захопили заручників

Сьогодні, о 06 годині ранку в Херсонській виправній колонії №61 під час підйому засуджених згідно розпорядку дня, засуджені у кількості 3-х осіб за попередньою змовою в спальному приміщені відділення погрожуючи саморобними ножами та саморобним вибуховим пристроєм напали на двох співробітників, заволоділи спеціальними засобами та зв'язали їх.

Після чого, зловмисники забарикадували вхідні двері меблями та по телефону внутрішнього зв'язку зв'язалися з черговим помічником начальника колонії, повідомили йому про захоплення заручників та наказали йому негайно визвати до них Голову ОДА, прокурора області, представництва українських та закордонних ЗМІ, 500,000 дол. США та вертоліт. Терористи повідомили, що від подальшого спілкування з адміністрацією установи відмовляються.

Окрім цього, під час спілкування з черговим помічником начальника установи терористи пригрозили, що у разі не виконання їх вимог, вб'ють заручників та через спільників на волі, вчинять ряд терористичних актів в обласному центрі.

Спроба переговорів з терористами начальником установи щодо відмови їх від своїх намірів позитивного результату не дала.

Відповідно до відомчих нормативних актів, було оголошено збір особового складу за сигналом «Буря-2» (ліквідація злочинів терористичної спрямованості та звільнення заручників). Для злагодженого управління силами та засобами, що залучаються до проведення заходів щодо ліквідації злочинів терористичної спрямованості було створено оперативний штаб, яким керував начальник управління Державної пенітенціарної служби України в Херсонській області генерал-майор внутрішньої служби Володимир Пінькас.

В результаті злагоджених дій групи швидкого реагування було звільнено заручників, затримано та знешкоджено терористичне угрупування.

За таким сценарієм, наближеним до реальності, сьогодні пенітенціарії Херсонщини провели навчальні тренування по відпрацюванню дій зведеного загону груп швидкого реагування установ виконання покарань Херсонської області, ліквідації злочинів терористичної спрямованості та звільнення заручників. Навчання проходили серед особового складу Херсонської ВК№61 та Голопристанської ВК№7.

Прес-служба управління ДПтСУ в Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон