Заради здоров’я діточок на Херсонщині

Якийсь час тому в загальноосвітній школі села Стрілкове, яке розташоване на Арабатській Стрілці у Генічеському районі Херсонщини, виникла проблема.Там згорів один з холодильників харчоблоку. І відновленню вже не підлягав...

А за санітарними нормами певні категорії продуктів харчування мають зберігатися окремо. Тож придбання нового холодильного устаткування було вкрай важливе не тільки заради дотримання стандартів, а в першу чергу, задля здоров'я місцевих школярів.

Проблему було вирішено завдяки Благодійному фонду Альберта Черепахи, до якого серед інших організацій та установ звернулася адміністрація Стрілківської ЗОШ.

У минулий понеділок, 27 травня, до навчального закладу завітав особисто засновник Благодійної організації Альберт Черепаха разом з виконавчим директором фонду Дар'єю Євстратовою. Вони поспілкувалися з керівництвом ЗОШ, працівниками, кухарями.

Того ж дня було зроблено доставку відповідного обладнання до харчоблоку стрілковської школи.

«Добре, що Благодійний фонд не залишився осторонь цієї проблеми, - каже Наталя Іванівна Ковалевич, директорка Стрілківської ЗОШ. - Адміністрація нашого навчального закладу звернулася до декількох організацій та установ з проханням надати матеріальну допомогу на придбання холодильника.

Наразі відгукнувся лише Благодійний фонд Альберта Черепахи. Це, звісно, не наша особиста примха, а необхідність. Бо мова йдеться не лише про дотримання стандартів, а насамперед, про здоров'я учнів».

Надання допомоги дітям – один з пріоритетів роботи Благодійному фонду Альберта Черепахи, який діє в Генічеському районі вже протягом року. За цей час було зроблено багато добрих і корисних справ.

Наприклад, певній кількості категорійних дітей, які перебувають у важких життєвих обставинах, надана допомога у підготовці до минулого навчального року. Для хворих діточок, які потребують особливих умов, придбано спеціальне медичне обладнання. І ще багато іншого.

Представники Благодійного фонду є частими гостями села Стрілкове, у житті якого організація бере активну участь. Так, фонд Альберта Черепахи долучався до святкувань Дня села, Масляної, Останнього дзвоника, надававши подарунки й призи учасникам різноманітних конкурсів і змагань.

Наразі великий двокамерний холодильник вже встановлений у харчоблоці Стрілківської загальноосвітньої школи. Тож керівництву навчального закладу більше не треба хвилюватися щодо недотримання санітарних норм, а рівно й за здоров'я стрілківських школярів.

А Благодійний фонд Альберта Черепахи й надалі надаватиме допомогу діточкам Генічеського району, які цього потребують.

За матеріалами Благодійному фонду Альберта Черепахи

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон