Окремі приклади роботи херсонських аудиторів

Триває державний фінансовий контроль за законним використанням коштів на підконтрольних об'єктах.

Приміром, херсонські аудитори дослідили діяльність ДП «Скадовський морський торговельний порт» і виявили у портовиків неефективних витрат на понад 2,2 млн грн за період з 01.07.2016 по 30.09.2018. Тому фахівці запропонували даному підприємству посилити внутрішній контроль за посадовцями, відповідальними за здійснення комплексу господарських операцій.

Аудитори Херсонщини надали пропозиції і для розвитку Херсонського академічного обласного театру ляльок та заощадження коштів. Зокрема, якби Театр мав повністю модернізовану систему опалення і кондиціонування всіх приміщень, можна було б заощадити 744,1 тис. грн (без урахування витрат на оплату електроенергії).

За результатами завершених заходів керівники місцевих органів влади, підприємств, установ та організацій приймають управлінські рішення і враховують конкретні аудиторські пропозиції.

Правоохоронні органи, за результатами розгляду матеріалів ревізій, проведених спеціалістами управління, в кількох випадках, розпочали ряд досудових розслідувань.

У разі виявлення порушень чинного законодавства, при виявленні збитків, завданих державі чи об'єкту контролю, аудитори, в обумовленому порядку, звертаються до суду.

Щодо стану роботи з розгляду звернень (скарг) громадян. У І-ому кварталі 2019 до Управління звернулись 23 особи. Звернення стосувалися переважно діяльності місцевого органів самоврядування і виконавчої влади.

Номер «телефону довіри» Управління (0552)-26-36-28 доведено населенню Херсонщини через засоби масової інформації.

Деякі громадяни інформують про можливі порушення фінансово-бюджетної дисципліни на електронну адресу kherson@dkrs.gov.ua.

Прес-служба Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон