День голови місцевої громади в Олешківській райраді

Сьогодні, 28 травня в Олешківській районній раді голова райради Павло Потоцький провів чергову зустріч з очільниками сільських, селищної рад району – День голови місцевої громади.

У роботі засідання взяли участь депутати, представники комунальних закладів районної ради, райвійськкомату, начальник Олешківської ДПІ Херсонського управління ГУ ДФС у Херсонській області, ЗМІ.

Про підсумки кампанії декларування за 2018 рік та нарахування земельного податку за 2019 рік доповіла присутнім Надія Кротко, начальник Олешківської ДПІ, яка закликала голів місцевих громад роз'яснювати населенню про необхідність декларування доходів і сплати відповідних податків.

Начальник ДПІ надала присутнім таблицю, що відображає в розрізі сільських, селищної рад кількість наданих декларацій та суму коштів, що надійшла до місцевих бюджетів.

Якби робота головами місцевих рад проводилась постійно і були дотримані чіткі вимоги до Декларування – грошей у громадах було б в рази більше.

Світлана Косенко, директор Олешківського районного територіального центру соціального обслуговування (надання послуг), довела до учасників заходу порядок оформлення до будинків-інтернатів пенсіонерів та осіб з інвалідністю.

Головний бухгалтер КНП «Олешківський ЦПМСД» Ольга Васильєва звернулася до очільників територіальних громад із проханням взяти участь у придбанні пільгових ліків з метою соціального захисту окремої категорії громадян, а також винайти кошти на розвиток медичних закладів, що знаходяться на території місцевих рад.

Заступник директора КП «Олешківська ЦРЛ» Василь Борисов прозвітував про стан використання медичної субвенції, що надійшла з ОТГ, для вторинної ланки медичної допомоги в районі.

За круглим столом обговорювали, яким чином покрити недофінансування цієї ланки, де винайти кошти на ремонти відділень центральної районної лікарні та придбання медичного обладнання, як бути з безхатченками тощо.

Розглянули питання щодо якості виконання плану весняного призову на військову службу. Зі слів представника райвійськкомату стало відомо, що на даний час склалася критична ситуація. Питання призову двічі піднімалося на рівні районної ради, але ніяких дій з боку райдержадміністрації до сьогодні немає.

Тільки на червневу сесію районної ради виконавча влада надала проект змін до районної цільової програми організаційного та фінансового забезпечення проведення у районі оборонної роботи, мобілізаційної підготовки місцевого значення і надання шефської допомоги підшефним військовим частинам.

Підвівши підсумки засідання круглого столу, з метою вирішення проблемних питань при наповненні місцевих скарбниць, активізації ролі сільських, селищної рад щодо співфінансування медичної галузі та координації спільних дій, спрямованих на розвиток своїх громад, учасники прийняли відповідні рекомендації.

Олешківська районна рада

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон