Міжнародний аеропорт "Херсон" розвивається

Офіційно, він увійшов до трійки лідерів (разом з летовищами Чернівців та Львова) за потенційними можливостями привабливості.

Під час робочої зустрічі з експертами у даному питанні Юрій Рожков, голова постійної комісії обласної ради з питань управління об'єктами комунальної власності зазначив: "Нині аеропорт здатен щорічно перевозити близько 150 тис. пасажирів. Для порівняння: аеропорти подібної потужності, наприклад, у Польщі перевозять 1 - 1,5 млн. людей за рік.

Представники Європейського банку звернулось до Херсонської обласної ради з пропозицією вкласти кошти у розвиток нашого аеропорту. Під час засідання комісії, ми розглянули дане питання і проголосували "за" розробку "Стратегії розвитку Міжнародного аеропорту "Херсон". Днями я мав нагоду особисто ознайомитися з її прогнозами на найближчі роки. Відповідно до них, якщо найближчим часом нам вдасться відремонтувати злітну смугу, то у 2023 р. ми цілком зможемо вийти на мільйонний показник!"

Варто зазначити, що за останні роки в аеропорту "Херсон" вдалось полагодити перон та 2 руліжні доріжки. А цьогоріч, у ході візиту до Херсона керівництва "Украеробуду", було досягнуто офіційної домовленості щодо встановлення курсо-глісадної системи посадки повітряних суден ILS/DME - VOR DME, вартістю у 60 млн. грн. для безпечного приземлення.

Наступний стратегічний крок - капітальний ремонт злітної смуги. На це, відповідно до реалізації державної програми розвитку, наступного року заплановано виділити 910 млн. грн.

Громадська платформа Юрія Рожкова «Добро переможе»

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон