Херсонці побачили нашумілі «Погані дороги»

Ні, це вистава не про автошляхи Херсонщини. Київський академічний театр драми і комедії на лівому березі Дніпра привіз на «Мельпомену Таврії»постановку Тамари Трунової за новою п'єсою Наталі Ворожбит про війну на Донбасі.

Уперше п'єса була поставлена у лондонському театрі Royal Court у жовтні 2017 року. Українська прем'єра відбулася 27 вересня 2018 року на Сцені 6.

На сцені – напівморок, майже зруйноване авто та залізні грати. «Погані дороги» – це шість історій про стосунки жінок та чоловіків, загострені і спотворені війною, та про травми, які стають досвідом.

Молода жінка вирушає на схід України у пошуках документального матеріалу про війну, але там, у сірій зоні прикордоння стає заручницею і своїх, і чужих історій. Вона проживає їх немовби в задзеркаллі, де вже немає добра і зла, де жертва і кат міняються ролями, а любов стає минущою і невловимою.

Тут і намагання полоненки знайти щось людське у своєму каті. І зустрічання школярок з бійцями по обидва боки фронту. Не через почуття, а тому що це круто. Це і люди, які намагаються нажитись на людській доброті...

Багато хто з героїв фактично розмовляє нецензурними словами, на сцені роздягаються до костюмів Адама та Єви та відверто показують усе людське нутро. І невдалі спроби дістатись хоч трохи вище у своєму житті.

Дехто з херсонських глядачів не витримував подібної відвертості та полишав залу. Проте байдужим до вистави не лишився ніхто...

Олена ПІМЕНОВА
фото автора

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон