Олександр Співаковський: ВР має зосередитися на прийнятті законопроектів про освіту

Про це перший заступник голови Комітету з питань науки і освіти, народний депутат України фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Олександр Співаковський заявив під час засідання Погоджувальної ради.

Він звернувся до Голови ВР включити до порядку денного проект Постанови про Рекомендації парламентських слухань на тему: "Збалансований розвиток людського капіталу в Україні: завдання освіти і науки", реєст.№ 10326.

«Прошу поставити зазначену постанову в порядок денний. У запропонованих Рекомендаціях парламентських слухань враховані та систематизовані пропозиції народних депутатів, центральних та місцевих органів виконавчої влади, освітян, науковців, представників бізнесу, профспілкових та громадських організацій, експертів, що були висловлені під час та після парламентських слухань 10 квітня 2019 року. Це має стати дороговказом для Кабміну і для новообраного президента України», – сказав Співаковський.

Він також звернувся до депутатів підтримати за основу проект Закону про повну загальну середню освіту, реєст.№ 10204 і в другому читанні Проект Закону про фахову передвищу освіту, реєст.№ 8321-д.

«Прийняття проекту Закону створить умови та стане основою для формування сучасної системи фахової передвищої освіти», – відзначив Співаковський.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон