Пришкільні табори на Херсонщині доступні не для всіх

Пільги є, а можливості їх реалізувати немає. Саме така парадоксальна ситуація і складається подекуди на Херсонщині із дітьми з соціально вразливих родин.

Вони мають право відпочивати й харчуватися влітку бюджетним коштом у пришкільних таборах, але далеко не кожен орган місцевого самоврядування відшукав на це гроші. Так, у селах Генічеського району області та в самому райцентрі з 23 таких таборів працюватимуть у червні лише два.

У Калачацькому районі три села з чотирнадцяти, які не ввійшли до складу тутешньої ОТГ, налагодити роботу пришкільних таборів також не спромоглися – коштів нема. Натомість у об'єднаній територіальній громаді з центром у Каланчаку із цим повний порядок.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту Каланчацької ОТГ Олена Ситникова говорить, що у восьми тутешніх школах табори приймуть, загалом, 604 хлопців та дівчат. На їх відпочинок з скарбнички громади виділили 422,8 тисячі гривень. Причому в окремих навчальних закладах відкриють не один табір, а два – для молодших і старших учнів.

Втім, родини ще вісімнадцяти дітей, котрі пільгами не користуються, також побажали, щоб їхні сини та дочки відвідували пришкільні табори. За їх харчування вони не пошкодували сплатити з власної кишені по п'ятдесят гривень на день, з розрахунку на двотижневу зміну.

Адже приваблює не тільки те, що школярі у таборах будуть доглянуті та нагодовані – для них уже готова і розважальна програма. Вона, зокрема, передбачає поїздки до заповідника Асканія-Нова, на «Зелені хутори Таврії», і навіть до дельфінарію за вибором самих родин, наголошує Олена Ситникова.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон