У школах Херсонщини впроваджують «сміттєвий» креатив

У Білозерському районі Херсонщини в навчальних закладах впровадили утилізацію макулатури, пластику та скла.

Роздільне збирання сміття не тільки дружнє до екології, а ще й дуже креативне та захопливе. Це довели у Білозерському районі Херсонщини, де спільними зусиллями педагогів, громадських активістів та спонсорів одразу п'ять тутешніх навчальних закладів впровадили утилізацію макулатури, пластику та скла.

І навіть більше: тепер тут ще й існує практика обміну використаних батарейок на солодощі, і також у пристойних масштабах: сорок кілограмів цукерок дітлахи «конвертували» на 112 кілограмів батарейок, вивезених для знешкодження.

У процесі оздоровлення довкілля дітлахи також готували тематичні відеоролики, творчі проекти та конкурси, авторам кращих з яких також дісталися цінні призи та гранти.

А був ще й наочний результат: на звалища зі шкільних контейнерів не потрапили понад дві з половиною тонни скла, більш як півтонни макулатури й майже сто кілограмів пластику. Кошти від здачі цих матеріалів на переробку також використають на потреби освітніх закладів.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон