У херсонському виші бланки дипломів самі друкують

Поліграфічні послуги у нас стрімко дорожчають. Відповідно, й українським вишам «влітає в копієчку» замовлення у типографіях бланків дипломів для майбутніх випускників – адже таких документів щороку потрібно тисячі.

А от у Херсонському державному університеті проблему вирішили раз і назавжди. Тут за вісімдесят тисяч гривень придбали спеціальний лазерний принтер, який відтворює високої точності зображення на спеціальному ж папері з елементами захисту. На ньому бланки дипломів і друкують – Міносвіти України видає для них тільки номери з своєї бази даних.

Тільки нинішнього року у Херсонському державному університеті надрукували майже 1300 бланків дипломів для магістрів та бакалаврів як заочної, так і стаціонарної форми навчання. Їх собівартість складає близько 75 гривень за екземпляр, що значно дешевше, порівняно із цінами херсонських, а тим більше столичних типографій.

Та народний депутат України Олександр Співаковський, обраний ректором ХДУ, наголошує, що ніяких додаткових грошей за бланки цих документів зі студентів не стягують. І не планують цього робити, оскільки виготовлення диплому входить у вартість курсу вищої освіти.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон