Президент розпустив парламент і призначив вибори

Сьогодні, 21 травня Президент України Володимир Зеленський підписав указ про розпуск Верховної Ради і призначив дострокові вибори парламенту на 21 липня 2019 року.

Відповідний документ оприлюднений на сайті голови: «Керуючись частиною другою статті 77, частинами шостою і сьомою статті 83, пунктом 1 частини другої статті 90 Конституції України та відповідно до пунктів 7 і 8 частини першої статті 106 Конституції України постановляю: припинити достроково повноваження Верховної Ради України восьмого скликання. Призначити позачергові вибори до Верховної Ради України на 21 липня 2019 року»,йдеться в документі.

Президент також доручив Кабінету міністрів України забезпечити фінансування позачергових виборів до Верховної Ради.

«Головним аргументом для розпуску Верховної Ради є дуже низька довіра громадян України до цієї інституції – 4%. Це – оцінка роботи парламенту і найвагоміший аргумент для припинення його повноважень. Я як гарант Конституції зобов'язаний гарантувати права громадян України. Юридична підстава для розпуску – з 2016 року не існувало коаліції», сказав Зеленський.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон