Херсонська піаністка здобула перемогу

15-19 травня 2019 року у Києві відбувся VII Міжнародний фестиваль «Каштановий рояль».

Фестиваль було засновано ще у 2013 році. Його організаторами є Дім «Майстер Клас» та спільнота піаністів «Каштановий рояль».

Творче змагання проводиться серед піаністів з метою об'єднання професіоналів і шанувальників музики, майстрів та аматорів, дітей і дорослих, учнів та вчителів для творчого спілкування, духовного і професійного зростання, а також – з метою обміну досвідом з питань педагогіки та виконавства.

У межах фестивалю відбуваються такі заходи: конкурс юних піаністів «Каштановий рояль» (піаністи змагаються у категоріях «Соло», «Фортепіано плюс», «Соло з оркестром»), конкурс для педагогів «Виконавча майстерність» (категорії «Соло», «Фортепіано плюс», «Соло з оркестром»), конкурс піаністів-аматорів «Каштановий рояль» (аматори демонструють свої здібності у номінаціях «Юний аматор», «Аматор», «Гранд аматор» та у категоріях «Соло», «Фортепіано плюс», «Соло з оркестром», «Співаючий піаніст»).

У фестивалі взяли участь піаністи з усіх куточків України. Їх майстерність оцінювало компетентне журі з різних країн: Валерій Боровиков (Білорусь) - концертуючий піаніст, соліст Білоруської державної філармонії, Ірина Бєлова (Україна) - викладач вищої категорії Київської дитячої музичної школи №26, Олена Бондаренко (Україна) - педагог-методист Київського інституту музики ім. Р. Глієра та викладач-організатор музичної майстерні Дому освіти та культури «Майстер Клас», Таня Босман (Нідерланди) - соліст, ансамбліст, викладач фортепіано, Роман Рєпка (Україна) - піаніст, викладач, лауреат та дипломант національних та міжнародних конкурсів, член асоціації Ukr-EPTA; Крістіна Сандулова (Болгарія-Нідерланди) - піаністка, організатор музичних фестивалів.

Херсон гідно представила на VІІ Міжнародному фестивалі фортепіанної музики «Каштановий рояль» учениця 6-го класу Дитячої музичної школи №4 м. Херсона Португальська Арина та зайняла II місце!

Наталя РОЖКОВАН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон