Голова Генічеської райради про перспективи децентралізації та медичної реформи

На минулому тижні, 17 травня, голова Генічеської районної ради Андрій Євстратов взяв участь в роботі "фахової майстерні", організованій Всеукраїнською асоціацією обласних і районних рад, яка проходила в Міністерстві регіонального розвитку та будівництва України в м. Києві.

Тематикою заходу були серйозні питання присвячені стану та перспективам подальшого впровадження в державі реформи децентралізації та медичної реформи. В обговоренні та дискусіях навколо зазначених питань були представники Міністерства, експерти, науковці.

«Нажаль залишається ще дуже багато відкритих питань щодо впровадження реформ децентралізації та медицини. В умовах, коли Кабінет Міністрів України не знаходить спільної мови з Верховною радою у прийнятті життєво важливих законів, які б дозволили ефективно впроваджувати якісні зміни на місцях, коли замість децентралізації, в багатьох випадках відбувається, навпаки, централізація влади і управління, говорити про будь-яку успішність – це обманювати себе і людей.

Без фінансової спроможності на місцях, без достатньої нормативно-правової бази, чітких гарантій щодо забезпечення процесу реформування з боку держави проводити успішні реформи неможливо.

Гірко дивитись на те, коли одне міністерство не розуміє інше, один на одне показуючи пальцем. Яких результатів вони чекають від місцевої влади, коли самі не розуміють, що треба робити...», - поділився своїми висновками голова Генічеської районної ради Андрій ЄВСТРАТОВ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон