За три роки бюджет Цюрупинська виріс втричі!

Про це, минулої суботи на спеціальній прес-конференції в святковий День народження міста, з гордістю повідомили журналістам керівники міста Цюрупинськ, яке відзначило 929 років від дати заснування.

«Все заплановане кожного року ми намагаємося завершити саме до Дня міста, як подарунок для всіх, хто живе в Цюрупинську. Минулого року ми з вами разом відкривали І чергу Набережної, на якій з'явилися алеї, лавки, фонтан, сцена, арка. Сьогодні, як і обіцяли, відкриємо ІІ чергу Набережної і на ній також буде на що подивитися.

Одразу зазначу, що працювали ми не даремно, бо Набережна стала найулюбленішим місцем відпочинку для городян. Кожна весільна пара після РАГСу направляється саме до Набережної. Це яскраві моменти. Можемо звітувати й про результати нашої щоденної роботи. Розповісти є про що, адже за останні три роки бюджет міста виріс втричі», - зазначив міський голова Цюрупинська Василь Плотніков, - у період з 01.09.2012 по 01.09.2013р. було заплановано доходів до міського бюджету на суму 25752, 0 тис. грн. Фактично за цей період надійшло доходів до міського бюджету 24010,7 тис. грн».

Щодо виконання міського бюджету в м. Цюрупинськ, доповнив перший заступник міського голови Сергій Пінькас: «У процесі виконання бюджету беруть участь не тільки міська рада, а й податкова інспекція, і прокуратура. Замість того, щоб тільки писати одне одному листи із зауваженнями, ми домовилися про реальну співпрацю. І як результат жорсткої дисципліни в названих службах - це допомагає нам виконувати бюджет. Основна структура доходу - це земля і податок на доходи фізичних осіб. Всі заробітні плати в бюджетній сфері, у комунальних підприємствах у нас виплачуються своєчасно.

А що стосується використання землі - є земельний реєстр. Якщо по ньому є несплати, то, звичайно, з боржниками проводимо бесіду. Якщо ж людина категорично відмовляється від зобов'язань, то приймаються більш жорсткі заходи. Нещодавно прокуратура району подала до суду 8 позовів в інтересах громади про стягнення заборгованості по несплаті оренди землі. Також використовуємо в роботі онлайн-карту Державного агентства земельних ресурсів України: цими питаннями займається відповідний відділ, який звіряє дані електронної карти та реєстру договорів оренди землі», - пояснив Сергій Пінькас.

Далі міський голова Василь Плотніков з гордістю повідомив, що за минулий рік всі заходи по виконанню соціальних програм виконані та профінансовані на 100%. Розроблено та затверджено такі міські територіальні програми:«Культурно-мистецька»,«Ветеран», «Молодь», «Фізкультура. Спорт. Туризм»,«Відновлення і збереження об'єктів історичної та культурної спадщини м. Цюрупинськ», «Увічнення пам'яті подіям Великої Вітчизняної війни та її учасників у м. Цюрупинськ».

На виконання міських територіальних програм заплановано коштів у розмірі понад 500 000 грн. В місті дошкільні заклади стабільно працюють. Заборгованості (з 09.2012 по 09.2013рр.) по енергоносіях, заробітній платі - відсутні. Опалювальний сезон 2012-2013 для дошкільних навчальних закладах розпочався раніше і закінчився пізніше, ніж у всіх ДНЗ Херсонської області, а саме з 23 жовтня 2012р. по 05 квітня 2013р. Робота з бюджетними закладами - міські бібліотеки працюють в стабільному режимі. Проведено підготовку до опалювального періоду 2013-2014 р. повністю та своєчасно.

Активно ведеться робота із органами місцевої самоорганізації (вуличні та домові комітети). Представники вуличних комітетів спільно із виконавчим комітетом Цюрупинської міської ради активно взяли участь в організації та проведення міських заходів, а саме: День вулиці, Маслена, Парад Снігурок, День Вулиці.

Загалом, за інформацією керівників міста, за останній період в Цюрупинську розроблені та затверджені на місцевому рівні детальний план територій та об'єктів містобудування соціального призначення:

- Для будівництва сміттєпереробного заводу з сортувальною лінією, площадкою для тимчасового складування відходів;

- Для будівництва та обслуговування будівель (споруд) інфраструктури ринку та будівель (споруд) торгівлі за адресою: м. Цюрупинськ, біля земельної ділянки вул. Пролетарська, 120;

- Для розміщення присадибних ділянок в с. Саги, Цюрупинського району для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов відповідно до соціальних ініціатив Президента України, чим передбачено запровадження програми здешевлення вартості іпотечних кредитів.

Окрім того, було прийнято територіальну програму розвитку міста: «Генеральний план міста»; «Інвентаризація земель по Цюрупинській міській раді, в тому числі поновлення меж населених пунктів Цюрупинської міської ради 2013-2014 роки». Разом з цим визначено перелік вільних від забудови земельних ділянок комунальної власності, які можуть виступати лотами на земельних торгах шляхом проведення аукціону.

В стадії розробки знаходяться проекти із землеустрою щодо відведення земельних ділянок в постійне користування: на розміщення дошкільних навчальних закладів ясла - садки Цюрупинської міської ради; для будівництва сміттєпереробного заводу з сортувальною лінією, площадкою для тимчасового складування відходів.

Ще багато цікавого і корисного почули журналісти на підсумковій прес-конференції до Дня міста Цюрупінськ і все це свідчить про головне – старовинне місто, якому виповнилося 929 років, – живе і розвивається!

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон