Українські Рокери у Херсоні перетворять вірші Кобзаря на хіти

24 травня з 17.00 перед ККЗ Ювілейний розпочнеться унікальний захід– найбільш нестандартне вшанування пам'яті Тараса Шевченка. Без покладання квітів та промов, без офіціозу та урочистостей. Невгамовні рок-гурти півдня України зберуться для того, щоб надати вільні крила з дитинства відомим кожному з нас текстам.

Захід ініціювали Обласний палац молоді та студентів (директор Олена Звягіна) та Обласний департамент культури. Його директорка Світлана Думінська так відізвалася на своїй сторінці у фейсбук про заплановане на кінець тижня свято:

«Нарешті збувається моя мрія! Шевченко рок-фест! Так, цього року в день перепоховання Кобзаря (22-го травня) Ми, разом з Обласним Палацем молоді і студентів будемо проводити цей фестиваль! Головна умова участі - обов'язкове виконання пісні на слова Тараса Шевченка! Всі деталі вже будуть відомі до кінця місяця, Слідкуйте за анонсами і подавайте заявки! Впевнена, що це буде круто! Для молодих - це чудова можливість презентувати свою творчість! Для жителів Херсонщини - послухати гарну музику і зробити свої музичні відкриття! Для громади - відкрити для себе творчість КОБЗАРЯ!» - написала вона.

Чому така дата - дивується дехто? Бо саме 22 травня у 1861 р., 158 років тому, тіло славного сина українського народу повернулося на рідну українську землю з Петербурга, де і по смерті він лишався наче в засланні. Це була подія тоді, і залишається знаковим днем нині. Отже, добрий привід для насправді народного свята. І, судячи з активності на сторінці події у фейсбук, захід буде багатолюдним.

У ньому вже зголосилися взяти участь відомі всій Україні «KARNA», «Тінь Сонця», херсонський «Криголам», одесити «Galsi Band» та «Drop The Roof», миколаївці «Slice & Dice» та «Cherry-merry» тощо. І щодня кількість зацікавлених неухильно росте.

Як відбувалася підготовка – від особи оргкомітету поділилася з нами директорка Облпалацу молоді та студентів Олена Звягіна:

«У розмові з керівником управління культури ми відчули, що можемо підтримати мрію Світлани Віталіївни. Ми утворили оргкомітет, долучили креативних помічників, колектив палацу молоді і замахнулися на дорослий, потужний захід. І хоча він відбувається упрешре, але нам пощастило запросити сім яскравих гуртів і долучити до оздоблення роботи чудового художника. Сподіваємося побачити його у Херсоні», - сказала вона.

Логотипом фестивалю обрали яскраву роботу харизматичного художника Андрія Єрмоленка – автора нашивок для учасників Майдану та воїнів АТО, знаменитого «Укропу», а також низки неофіційних логотипів наших міст. Для шанувальників рок-музики та мистецтва він привезе на фест чимало сувенірів, які можна буде придбати. Отже, буде музично, графічно, драйвово – не проґавте. Адже фестивалів цього тижня у нас і справді багато, але «Шевченко-рок фест – перший»!

А ми спробуємо встигнути більше познайомити вас із тим, що відбувається за лаштунками фесту, протягом тижня.

Олена МАЛЯРЕНКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон